Han slår hardt i denne boken, Jens. Treffer han? Nei, ikke her hos oss. Den kompromissløse kritikken av et hensynsløst fengselsvesen matcher dårlig de forholdene dagens fanger opplever ved sine opphold på Costa del Ilseng og andre feriekolonier.

Men den traff da den kom, og kan meget vel ha vært en medvirkende årsak til at vi i dag har fått et fengselsvesen et betydelig antall rumenere ser ut til å foretrekke fremfor det frie liv i Romania.

(Jeg karikerer selvsagt. Spør noen som har sittet i fengsel: Det er ufriheten og de grå dagene i uendelig rekke som tærer, ikke kvaliteten på fasilitetene.)

Det finnes dessverre nok av land hvor tematikken fortsatt er dagsaktuell. Vi nordmenn får nøye oss med at dette er ekte Bjørneboe av umiskjennelig og godt merke. Samtidig er det en roman med mer finstemte personportretter enn han vanligvis skrev. Boken er blant de mer perifere i hans forfatterskap, men fortsatt en god og lesverdig roman for dem som vil utvide bekjentskapet med en av norgeshistoriens største kulturpersonligheter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Amanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasGrete AastorpKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo Larsen