Om det finnes fler bøker som denne vil jeg gjerne ha tips. Likte den kjempegodt. Selv om det ikke skjer stort, som det gjør i andre "krim"-bøker, så klarte jeg ikke legge den fra meg. Nå skal jeg hjem og se filmen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Ei av mine favorittbøker fordi ho har så mange kvalitetar. Godt språk, underfundig humor, lun eleganse, - og ein dose klassisk krim. Boka handlar slett ikkje om den blonde filmstjerna, heller ikkje om den bibelske sjøen. Men tittelen på boka er genial!

Boka startar som ein ungdoms-/ oppvekstroman der me møter 14-åringane Erik og Edmund ein sommar på det naive seksti-talet. Dei er blitt sende, saman med Erik sin eldre bror, til eit feriehus i dei svenske skogane medan far er heime i byen med den kreftsjuke mora. Både Erik og storebroren vert forelska i den vakre Ewa, men ho er forlova med den tøffe Kanon-Berra.

Så er det at "det forferdelige" skjer, og boka endrar litt karakter, - til ei meir klassisk kriminalhistorie med oppklaring heilt på slutten.

Hovudpersonen Erik har eit mantra han ofte messar for seg sjølv: "Kreft – Kjærlighet – Knulle – Døden". Slik kan også det viktigaste i livet oppsummerast.

Det som gjer boka så bra er ikkje krimhistorien, men skildringa av venskap og av prosessen frå barn til ungdom og vaksen.

Boka anbefalast varmt. Ho er både lettlest, vemodig og morosam.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vell som du sier så er det ikke en vanlig krimroman og jeg liker Håkan Nesser svært godt. Denne ble litt "treg" samenlignet med mange av hans andre bøker. Men jeg måtte lese den ferdig og boken var bra den på sin måte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

RufsetufsaToneAtmanDolly DuckHeidiAnne Lise JohannessenEli HagelundTatiana WesserlingThea EmilieRandi Annie FramnesJakob SæthreJohnny OlsenJulie StensethLibraritas vGodemineMonica CarlsenBeathe SolbergKirsten LundGladleserAkima MontgomeryHarald KHege LTjommiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudQuijoteErikMarit HåverstadBertyErlend Rødal VikhagenAnjaBjørg  FrøysaaHegeMartine (@martineleser)ingar hThomas KihlmanMartin AasbrennSiljeTine SundalØyvind BjørnerudKatie Lier