Siden der ikke finnes beskrivelse av boken fra forlaget så gjør jeg det. For det var teksten på klaffen som gjorde at jeg ville lese boken, da jeg hadde en runde på biblioteket. Skal til å lese boken nå.

Max Tau visste hva ondskap var. Hans nærmeste venner og familie ble utryddet av nazistene. Han var selv truet på livet da han flyktet til Norge i 1938. Likevel trodde han på det gode i mennesket. Likevel talte han alltid forsoning, aldri hevn. Likevel var takknemlighet hans dypeste følelse overfor livet.

Gjennom hele sitt liv var Max Tau en brobygger mellom menneskesinn. I Tyskland hadde han i flere år vært en ivrig og våken litteraturkritiker og en ildnende kraft i forlagslivet. Han hadde nøtt en rekke av tidens store forfattere og var personlig venn med flere av dem. Fra krigens sluttt til han døde i mars 1976, arbeidet han for å skape forståelse i Norge for "det andre Tyskland" - for en kultur preget av medmenneskelighet, frisinn og vidsyn.

Max Tau skrev tre bøker om sin merkelige vei gjennom livet og om de idéene han kjempet for. En av dem "En flyktning finner sitt land", er tidligere kommet ut i Bokklubben. "Tross alt" er et sammendrag av disse tre bøkene. Gjennom denne boken gir han sitt budskap om godhetens prinsipp videre til alle som vil ta imot.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Huff denne boken har blitt liggende. Det er fordi andre bøker jeg har lånt har vært på fjernlån. Har nå begynt å lese boken. Det går litt sent, jeg må få med meg formuleringene og mye annet interessant. Om jeg ikke har kommet langt så har jeg bestemt meg allerede nå for å anskaffe meg boken. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ellen E. MartolAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda AKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit RPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn S