Dette var en opplevelse jeg ikke kommer til å glemme på en stund. Orwell ga meg en uhyggelig følelse i magen fra første til siste side. De mange eksemplene på totalitære samfunn, både før og etter at boka er skrevet, som bygger sin makt og innflytelse på overvåking, angiveri og rettsløshet gjør 1984 like viktig og skremmende idag og imorgen som for 60 år siden. Anbefales til alle, med oppfordring om å stålsette seg. Spesielt siste del av boka sitter som en vond klump i magen.

Kuriositet: I løpet avlsutnignssekvensen av andre del skvatt jeg ved en anledning som om jeg skulle sett scenen på film. Det har jeg aldri før opplevd. Skrivekunst!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Vond klump i magen? Satte du ikke pris på den deilige slutten der Winston finner sin sanne kjærlighet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste den ca.1970 og hadde den stadig i tankene frem til 1984. Ble heldigvis ikke oppfylt da ihvertfall. Artig som bakteppe i Murakamis 1Q84.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMaren