Ganske forøyelig lesning. Noen småting jeg reagerte på, men generelt sett ei bra bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg ser på de av Paasilinnas bøker jeg har lest som en humoristisk og politisk snert og mange småspark til samfunnets og vår sivilisasjons "gjøren og laden". Han peker ofte på feil og mangler ved vår måte å leve på i sin humor, og spesielt når han skildrer vår måte å behandle "annerledesmennesker" på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes boken "Den senile landmåleren" av Paasilinna var til tider hysterisk morsom. Sammen med "De hengte revers skog", de mest morsommme bøkene til finnen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tildels enig, - men det er også mye alvor under humoren. For gamlingene som hevner seg og går til privat krig mot staten ved å lage kaos av livsverket sitt, fordi staten ikke lenger ser verdien av å subsidiere de finske bøndene, har så absolutt en politisk undertone.

  • Hva med alle gamlingene som ikke lenger vil finne seg i å innrette seg etter samfunnets regler? - Kan finske bønder overleve i et EU-samlet Europa? Dette er viktige spørsmål som dukker opp i "Den senile landmåleren".
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg RistvedtBertyHarald KSolDolly DuckKirsten LundTonesen81Pi_MesongretemorEivind  VaksvikLars MæhlumBur1LailaAvaLilleviArveTanteMamieLeseberta_23Akima MontgomeryTrude JensenTor-Arne JensenBerit RBjørg L.Hanne Kvernmo RyeJulie StensethRufsetufsaCarine OlsrødMarianneNInger-LiseNorahTine SundalVariosaSverreKristin71Tone SundlandWenche VargasMorten JensenMarit HåverstadChristoffer SmedaasCamilla