Personlig mener jeg denne boken er fryktelig oppskrytt. Jeg gledet meg til å lese den etter alt det fine jeg hadde hørt om den, men ble til de grader skuffet. Det er jo bare møl fra perm til perm. Vet ikke om jeg kommer til å lese noe mer av Coelho etter denne.

Godt sagt! (17) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Jeg hadde nøyaktig samme opplevelse! Fikk den i gave av noen som var veldig begeistra og ville dele opplevelsen med meg. Syntes det var litt problematisk å svare når jeg blei spurt om gaven hadde falt i smak...

Fikk litt følelsen av at forfatteren antok at leserne hans er enkle sjeler som må få ting inn med teskjei. Budskapet han vil fram til er jo fint, men ikke akkurat nytt, og jeg opplevde det som masete at han brukte ei hel bok på å formidle at man bør følge hjertet sitt o.s.v. Hadde sikkert fungert bedre om selve historien faktisk var spennende og godt skrevet, men jeg blei ikke imponert av den delen heller.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sannsynlegvis den dårlegaste boka eg har lest. Eg har ein tendens til å meina at Coelho helst ikkje bør skriva fleire bøker

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg synes denne boken er helt nydelig! Hadde også hørt mye om den, blant annet at noen synes den var oppskrytt også. Fra første stund satt jeg fokusert, og måtte lese den ferdig før jeg kunne legge den fra meg. Det er sjelden bøker treffer meg så godt, men det gjorde denne. Man skal sammenligne mye fra boken med vårt eget liv i hverdagen.

Min favoritt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke gi han opp. Han har skrevet bøker som er bedre en denne. Pilegrimsreise og Heksen fra Portobello syntes jeg var bra.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når en bok blir så ofte omtalt og lest av sååå mange, blir den også lest av de som ellers aldri tar i en bok. Jeg så det samme med daVinci Koden. og de som da endelig leser en bok, samme hvor dårlig den er, oppdager at dette ikke var så ille og at de fikk en flott opplevelse. Da er det kanskje lett å komme frem til den konklusjon at det er Boka og ikke Lesingen som ga denne opplevelse. I steden for å berømme selve lesingen, skrytes boka opp i skyene.

Men hvem vet, jeg har da tatt feil før...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg hadde det på samme måte. Hva er det med denne boka jeg ikke har fått tak i og som andre trykker til sitt bryst?
Vet det er mange som liker den, men jeg må desverre si jeg fikk ingenting ut av den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

SPOILER!

Jeg ble veldig skuffet over boken og kan nok ikke fortelle hva som begeistret folk sånn. Men jeg kan fortelle hva som toppet min ergrelse da jeg leste den (for så lenge siden at jeg har glemt det meste!): "Premien" var jo at han ble rik (dvs. gull er målet og toppen av lykke!), og det etter at han hele tiden hadde "fulgt sin indre stemme", eller noe lignende!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

SPOILER

Jeg fikk en sterk fornemmelse av å ha vært borti et veldig lignede plot før. Er det ikke nærmest en klisje i historiefortelling, det at man reiser viden rundt og leter og leter etter noe, også finner man det der man først reiste fra?

Jeg er nesten sikker på at jeg har vært borti akkurat en slik historieoppbygning i flere bøker og filmer før.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt enig med deg, Morten, det er et klassisk plot. Men det gjør jo ikke noe? MEN: Se svarene til Ellen nedover på siden her - du gjør samme store tabbe når du røper slutten! Flott om du også skriver SPOILER-advarsel, at du spoiler for alle andre lesere... Eller bedre: Gå inn og rediger teksten din og ta ut eller rediger siste setning i første avsnittet ditt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tja, jeg har et par teorier, som i hvert fall i noen tilfeller har vist seg å stemme overens med terrenget, men først: innlegget ditt kunne med fordel vært utstyrt med en liten advarsel, siden jeg for øyeblikket (og flere med meg kanskje) leser nettopp denne boken, og strengt tatt kunne klart meg uten alt nå å kjenne gjeterens endelikt.

Men tilbake til mine to små tankesprang omkring denne boken. For det første er ikke "Alkymisten" Coelhos beste bok, men den er mest kjent, som òg underbygges av bokelskeres terningskast. For det andre, og mindre subjektivt men detso mer spekulativt, vil jeg hevde at den første boken man leser av Coelho vil være den beste; man blir kjent med hans måte å skrive på, hans måte å betrakte verden på, hans barnlige og meget nysgjerrige tilnærming til tilværelsen. Sagt på en litt annen måte: man presenteres for en synsvinkel på verden som oppfattes som både fruktbar og overbevisende, og som alle kan kjenne seg igjen i. Man "lures" kort og godt ved hjelp av litt simpel "filosofi", som nok av andre har tenkt før. Resultatet er dermed at når man leser neste Coelhobok, som er smidd over samme lest, har man på en måte lest det hele før, og bli rett og slett skuffet, fodi den lille aha-følelsen som dukket opp i den første boken, uteblir.

Men for all del: tidvis kan jeg like det, men ikke i for store doser.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Oj, - beklager! Det var korttenkt av meg, å røpe sluttpoenget på den måten! Den eneste unnskyldningen er at jeg er ny her og fort kan bli litt for ivrig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du kan fortsatt redigere innlegget ditt, og skrive spoiler-advarsel ;) Det burde du nesten gjøre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva er en spoiler-advarsel, og hvordan finner man ut av hvordan den skal brukes?

Vi har jo et problem hvis vi skal diskutere bøker uten å røpe noe av handlingen. Jeg synes det er mye mer interessant at folk skriver mer konkret om hvorfor de liker eller misliker en bok, enn at vi bare skriver at den er kjempebra eller dårlig.

Men jeg legger gjerne inn en spoiler-advarsel som jeg antar er en advarsel om at lesegleden av en bok kan bli ødelagt hvis man leser dette innlegget. Men altså: Hvordan gjør man det? Og det at jeg ikke vet det, betyr kanskje at det finnes en slags bruksanvisning til disse sidene som jeg ikke har funnet? :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, det høres jo litt avansert ut, men det vil bare si at du skriver "SPOILER!!" eller lignende over innlegget ditt hvis du har tenkt til og røpe noe kanskje ikke alle som ikke har lest boken vil vite. Så kan jo folk selv velge om de vil lese det eller ikke. Da er det jo ikke noe problem ;) Her er forresten en slags bruksanvisning: http://bokelskere.no/tekst/4701/ :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Glemte å takke for lenken, - der fant jeg mye nyttig! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når du starter en diskusjon om en bok kan man gjøre det ved å trykke på "avansert" og velge der :-) men senere i diskusjonstråden tror jeg ikke dette går merkelig nok!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ah, det gjør ikke så mye. Fryktet dessverre nettopp den slutten...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Synnøve H HoelReidun SvensliJulie StensethBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeOleMorten MüllerTanteMamieLillevi