Tror neppe vi har lest samme bok. Møl fra pærm til pærm? Helt utrolig å lese din beskrivelse av boka og persongalleriet. I mine øyne er derimot dette en drivende godt skrevet krim, tror jeg har mange med meg her inne. Til de som ennå ikke har lest "det siste barnet", se bort fra denne kvasi kritikken som er servert av LL. Latterlig!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 23 svar.

Jeg har ikke lest denne krimmen. Jeg setter likevel mer pris på Lisbeth Larsens anmeldelse enn din. Hun begrunner sitt syn på historien og hvorfor hun konkluderer som hun gjør. Du skriver at hennes beskrivelse er "helt utrolig, en kvasikritikk og latterlig!" Sterke ord og påstander du serverer oss. Og du rettferdiggjør de ved å slå fast at dette "i dine øyne er en drivende godt skrevet krim" og at "du har mange med deg." Tynt!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Nå har jeg vel ikke servert deg noe som helst, du har som du sier, ikke engang lest boka. Tynt er derimot grunnlaget ditt for kritikk av mitt svar til LL. Les boka, SÅ kan du refse mitt innlegg til LL (om boka er så dårlig som hun sier)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I et nettforum med åpent medlemskap "serverer" du hver gang du poster et innlegg. Min kritikk går på din form som du forsåvidt bekrefter med dette tilsvaret.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vanlig folkeskikk tilsier at man ikke kommer med negative karakteristikker av en leser som har en annen mening enn en sjøl. Dette går det fint an å påpeke, uten å ha lest boka det dreier seg om.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Er vel også vanlig folkeskikk å ikke skrive at en forfatter produserer møl, er totalt uengasjerende etc. Han har lagt masse arbeid ned i denne boken, og da er det minste man kan forvente, at folk som ikke liker den kan uttale seg på en respektfull måte, uten å prate nedlatende om en manns harde arbeid. Typisk kvinner å rotte seg sammen mot en enslig gutt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ser at mitt innlegg skaper engasjement, og det er bra! At mennesket har ulik smak når det gjelder bøker og forfattere, vil skape debatt på slike fora som dette. Når vi i ett åpent forum som bokelskere begynner å opptre som bokanmeldere, bør vi i det minste av respekt til forfatteren, forholde oss til bokas innhold slik det faktisk fremstår.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det tror jeg vi alle er enige i:) Det jeg savna i ditt innlegg var derfor argumenter for hvorfor du mente analysen var "kvasi, latterlig osv" underbygd med din tolkning av historien og teksten. Jeg leser ofte anmeldelser av bøker jeg ikke har lest. Nettopp for å bli opplyst, men da må det som skrives virke opplysende. Og jeg synes det er forfriskende at folk tillater seg å være krasse dersom de gjør et forsøk på å forklare mottakeren hvorfor. Helt OK selvsagt om noen skriver at de synes noe er dårlig/bra uten begrunnelse, men det gir andre mindre å tygge på. Så synes jeg det er mindre greit å "slakte" andres analyse uten begrunnelse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Man kan gjerne være krasse i sin anmeldelse, om det så er bok, film, teater etc. Synes dog denne bokanmeldelsen ble fremstilt på en noe uheldig måte. Det jeg mener med dårlig analyse går på innleggets manglende og sammenhengende informasjon om hva boka faktisk handler om. For min del fant jeg fort tonen med personene og den slitne småbyen handlingen foregikk. Har Googlet the last child, og ser at boka vant Edgar prisen i 2010. Hadde boka vært bare møl, tviler jeg på en slik nominasjon. Anbefaler deg til å lese denne boka, og prøve med så nøytrale briller som mulig, om å komme med en egen vurdering:)



Godt sagt! (0) Varsle Svar

Husk at vanlige regler for folkeskikk også gjelder kritikken. Ikke bare kritikk av kritikken!!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sant nok. Syntes du førsteinnlegget her var ufint - og i så fall mot hvem?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes bare man bør tenke på hvordan man ordlegger seg. Det går an å si at man ikke liker ei bok på en pen måte. Man trenger ikke å si "møl fra perm til perm " og "for noe begredelig møl".

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Enig i at språkbruken er ganske saftig; sjøl ville jeg nok ha valgt å uttrykke meg litt mer dempet. Likevel synes jeg det er drøyt å betegne meningsinnholdet som "latterlig" og "kvasi-kritikk".

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er mulig å komme med nokså ramsalt kritikk, forutsatt at man er tilstrekkelig tydelig på at det er ens egne subjektive synspunkter. Og det er vel her det har sviktet litt i begge leire i den opprinnelige debatten. Når man ordlegger seg som om det man forfekter er objektive sannheter, bør man være nøyere på hvilke uttrykk som anvendes.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

At startinnlegget her gir uttrykk for egne, subjektive synspunkter, skal det vel godt gjøres å misforstå ...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

He-he. Ja , jeg er enig i det, men hadde det vært skrevet eksplisitt at det var hennes private oppfatning, hadde bokslakten vært vanskeligere å kritisere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var vel neppe til å misforstå hvem bokanmelderen var, signaturen vår står jo øverst i hver tråd:)En bokanmeldelse bør i utgangspunktet være objektiv, fordi den skal gi en informasjon til andre hva den handler om. Min kritikk går på den subjektive vurderingen som blir gitt boka. Mulig jeg var noe krass i mitt svar til anmelderen, og dermed fikk tråkket på noen hårsåre tær. Lover å komme ut litt mer saklig og ryddig neste gang en tråd blir kommentert.






Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mener du seriøst at vi her på bokelskere ikke skal komme med subjektive vurderinger av de bøkene vi omtaler? Dette er vel i første rekke et forum for oss vanlige lesere, ikke for bokanmeldere.

"Hårsåre tær" var forresten en artig språkblomst! Mine tær er ømme av og til, kanskje såre også, men aldri hårsåre!

Godt sagt! (5) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg synes begge har vært svært så subjektive i sine uttalelser. Man tar det for det er, men man blir jo nysgjerrig da. Så lenge det ikke blir munnhuggeri og man ligger i skyttergraver under debatten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Dette var noe av det samme jeg ville si. Posta før jeg så svaret ditt og at mitt derfor er noe overflødig:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig med Truls og co. Jeg fikk i hvert fall mye bra ut av dennne boken. Så lurer på Hvilke bøker, forfattere hun (Lisbeth) blir engasjert av.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig, John Hart er en av mine yndlingsforfattere av krim, synes alle hans bøker er helt fantastiske:-)Jeg har lest samme bok som deg:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Reidun Anette AugustinStig TAvaGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekSynnøve H HoelIreneleserFindus