Utrolig fantastisk spenning! Umulig å legge i fra seg, ble morgen denne gangen også før jeg kunne gå til sengs, akkurat som med Paganinikontrakten.

Boka klarte ikke å toppe den forrige boka, men er like god. Og det er en flott prestasjon! Det er helt utrolig hva dette ekteparet klarer å skape av krim! Skjønner ikke helt hvor de får ideene fra.

Herlige Joona, som ikke gir opp der andre ser en lettvint løsning. Joona, som lytter til intuisjon og magefølelse, fordi det for hans del er det riktige.

Supert med paralellhistorien som går videre i alle de tre bøkene, og som enda ikke er avsluttet. Denne bokas slutt viste tydelig at det minst må komme en bok til fra dette fantastiske forfatterparet. Neste gang må jeg ha boka på svensk, for jeg tror ikke jeg klarer å vente til den blir oversatt!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Var så heldig å få denne + Paganinikontrakten då eg gjekk tom for lesestoff på ferie. Hadde store forventningar etter terningkasta som vart gitt her inne, men eg er nok ikkje like entusiastisk, dessverre.
Begge bøkene er komponerte på same måte, med mange personar som er involverte, og med litt for mange (etter mitt syn) uheldige hendingar og dramatiske situasjonar som verkar oppkonstruerte for å få god lengde på boka??
Som nokre andre her inne er eg ikkje så glad for dei korte kapitla.....
Men, for all del, spenning var der - både nok og for mykje. Gav denne terningkast 4, sidan eg nok var litt streng og gav 3 til Paganinikontrakten...

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Orka ikke å lese den ferdig. Noen ganger leser jeg slutten for å se om forfatteren har overrasket meg, men det gadd jeg ikke denne gangen. Ble for mye hopping hit og dit. Kjedelig bok!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat ferdig med boken. Det ble lesning til sent på natten her, pga spenningen. Meget bra krim.

Jeg har ikke lest de to første bøkene, noe jeg kanskje burde gjort. Selv om boken, som i så mange andre slike krim-serier fungerer godt alene (med Jo Nesbøs Harry Hole som et godt eksempel), følger gjerne hovedpersonens "historie" med gjennom serien, som paralellhistorie. Særlig tydelig blir dette på slutten av boken. Jeg vil nok anbefale å lese bøkene etter hverandre.

Som en digresjon, synes jeg ellers er det spennende å se at forfatteren kommer inn på temaet PTSD (posttraumatisk stresslidelse) og hvordan minner fra tidligere traumer kan lagres og og glemmes, for så å dukke opp igjen som fysiske fornemmelser og bilder. Jeg lurer på om det kan ha sammenheng med det Benum & Jakobsen skriver om i sin bok "Dissosiasjoner og relasjonstraumer". Dette er et "fenomen" som det de siste årene har vært forsket mye på og skrevet om, og som det dermed er oppnådd større aksept og forståelse for. Et interessant emne innen psykiatrien.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Synnøve H HoelPiippokattaHarald KAlice NordlikriraKirsten LundNorahHanne Kvernmo RyeMarianne MBerit RHeidimgeKikkan HaugenTrude JensenIngeborg GLisbeth Marie UvaagHarald AndersenDolly DuckMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolAud- HelenNinaCarine OlsrødTove Obrestad WøienMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti S