Da har jeg vært nødt til å legge vekk boka, nok en gang. Lånt den på biblioteket, lest halveis og måtte levere den ( andre sto på lista). Fikk den på ny for omlag en uke siden. Hvor var jeg? Mange andre bøker har kommet til og ligger før i løypa - leser flere samtidig. Må bare innrømme at en bok på over 500 sider med begrenset lånetid er umulig å klare ( bortsett fra superleserne som jeg ikke er). Det var ingen vei utenom - bare å levere den ulest. Greit med en kjedelig bok, men det var ikke denne. Er det noen som kjenner seg igjen?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 37 svar.

Det skal mye til at jeg avbryter en bok og begynner på en ny, men det har hendt. Det jeg egentlig gjør dersom jeg er kommet halvveis og der ikke er noen framdrift er å skumlese resten. Det er også noe med at de nyeste bøkene (det være seg kjøpt eller lånt) virker mer interessante og frister mest. Har jeg lånt bøker på fjernlån så må jeg lese de kjapt fordi jeg kan ikke fornye lånet utover den ordinære lånetid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Slo meg hvordan det må være for de som låner bøker på over 1000 sider fra biblioteket: av typen Ringenes Herre eller Stephen King-format. Nesten umulig å komme gjennom dem på en måned.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg startet denne tråden for noen uker siden og takker for de reaksjonene som har kommet. Jeg er ofte på biblioteket, fornyer lånet og låner på nytt. Låner bøker av venner og kan kjøpe boka om jeg vil. Det er ikke dette som er problemet, kanskje skulle jeg ha stilt spørsmålet annerledes: Hva får deg til å velge en bok og legge vekk en annen? Tiden rekker ikke til å lese alle de bøker jeg vil. Lista over bøker jeg vil lese, blir bare lenger og lenger, og for at lista skal ha noen mening, må bøker strykes. Noen går det greit å glemme, men hva med de jeg gjerne skulle ha lest - la de fortsatt stå på lista eller felle en liten tåre når de havner blant alle de "glemte" bøkene?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjenner meg godt igjen i situasjonen. Det som dessuten også volder meg hodebry er hvordan boka skal kategoriseres her på Bokelskere! "Avbrøt" er jo for definitivt, der ligger bare bøkene jeg ikke likte. Skulle hatt en "Pause"-kategori. Inntil videre får jeg kanskje heller bare merke dem med "Skal lese" og legge dem til i en egen "Pause"-bokhylle.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Siden jeg er evig optimist har jeg ennå ikke innfunnet meg med at jeg mest sannsynlig ikke kommer til å klare å lese alle bøkene jeg ønsker. De fleste bøkene jeg føler ett akutt behov for å lese setter jeg på ønskeliste om jeg ikke kjøper de med en gang, resten satser jeg på at dukker opp av seg selv når det skulle passe bedre :-)

Det skader jo ikke å ha de på lista, om de da ikke distraherer deg fra de bøkene det er viktigere for deg å lese?

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det stemmer faktisk ikke. De fleste bøker kan skaffes, enkelt å bestille på nett, eller hos din lokale bokhandel, selv om de er eldre enn fire år. Om det gjelder bøker som ikke selger, og gjerne er fra ukjente forfattere, så forsvinner de etter relativt kort tid. Da har rett og slett ikke forlagene mulighet for, eller råd til å trykke opp nye opplag av boken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det er nok et faktum. Med mindre bøkene blir klassikere da blir de trykket opp med visse intervaller. Siste sjanse er Mamututsalget, men forhandlere kan ha eksemplarer liggende. Dersom det er en kjede kan foreta forespørsel med andre i kjeden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Hvilket nettsted har best utvalg når det gjelder litt eldre titler?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil selvsagt si ark.no, siden jeg jobber i Ark, men sannheten er at alle bokhandlere har samme mulighet for å skaffe bøker som fortsatt er tilgjengelig hos forlagene. Dersom de ikke er tilgjengelig vil vi i Ark prøve å skaffe boken fra en av våre butikker. Her vil nok antikvariatene også kunne være til god hjelp!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Takk for tipset!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det finnes diverse antikvariater og ikke alle er knyttet til antikvariat.net. Så her gjelder let, finn og sammenlign prisene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ok - takker for tips!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det visste jeg faktisk ikke, men det forklarer jo endel..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja slik er det å bo i et lite land, hvor de kjøpelystne er ikke fins i så store tall som i utlandet, hvor de kan utgi bøkene år etter år. Men heldigvis så har vi antikvariater, for ikke å nevne bibliotek.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det finnes et enormt bruktmarked der ute - med et stort utvalg av gode bøker, både nye og gamle. I tillegg til antikvatiatene (som er forholdsvis dyre) har du diverse bruktbutikker, Fretex, De norske bokbyene og loppemarkeder, for å nevne noe. Etter at jeg begynte å orientere meg i dette, har jeg knapt kjøpt en bok til fullpris.

Lykke til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det finnes også enkelte antikvariater som ikke er med i antikvariat.net . De holder forholdsvis lave priser på bruktbøker (mesteparten under 100 kr). "Den som leter finner".

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

hehe det gjør jeg også. Men nå er biblioteket mitt blitt så stort at jeg nesten må bygge på huset for å få plass til flere bokhyller! Derfor må jeg være selektiv mht bøker jeg kjøper.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Nå i disse dager er der flere salg rundt omkring. Prøver å holde meg til sakprosa, biografi, filosofi, lyrikk, kokebøker/kosthold. Det er ikke jaggu meg ikke lett.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Via "Samsøk" på bibliotekets hjemmeside har du hele landet som lånearena. Hvis det ikke er noen vei utenom å levere det eksemplaret du har, er det nesten alltid mulig å få lånt et annet fra einkvan plass.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

story of my life... er derfor boklista mi har så mange avbrutte bøker. Mange er også fra studentbiblioteket på Blindern hvor jeg er spesielt nøye med å levere bøkene (som regel kunsthistorisk faglitteratur) innen fristen, så jeg rekker ofte ikke engang å komme halvveis.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Før jeg ble med på denne siden leste jeg alle bøker jeg startet på unntatt 2. Etter at 'skal lese' listen blir stadig lengre, etter gode tips, har jeg blitt mye mer kritisk til hvilke bøker som får min lesetid. Er boka bra må du låne den igjen...ellers vil du sikkert gå å lure på hva du gikk glipp av :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det beste tipset blir nok å bare lese en bok om gangen :P Jeg prioriterer litt, jeg også. Leser først de jeg har mest lyst til. Jeg finner alltid nye bøker her på denne nettsiden, så de bare lagrer og husker jeg, og leser dem etter tur :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er ofte på biblioteket og kommer alltid ut med en bok eller flere, og blir fristet til ennå flere. Jeg leser og legger fra meg, fornyer og låner på nytt. Alt dette er greit og jeg vil for all del ikke miste biblioteket. Det å legge fra seg en "dårlig" bok, er lett. Men hva med en bok jeg gjerne vil lese, men finner ut at denne må vente, vente så lenge at beslutningen er at den ikke blir lest. Jeg kan ikke lese alt jeg ønsker. Hva velger jeg og hvor lett er det?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser de bøkene jeg har mest lyst på her og nå. De jeg ikke rekker, rekker jeg bare ikke. Ikke noe å gjøre med det. Jeg får heller nyte de jeg rekker.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Godt svar. Det er vel her jeg også er.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er en av grunnene til at jeg slutta å låne bøker på biblioteket...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har brukt biblioteket veldig mye denne vinteren, og har hele tiden bøker "på vent" i bokhylla nå. Henter gjerne 6-8 bøker samtidig. Akkurat nå leser jeg 5 bøker samtidig, hvorav et par på 4-500 sider. Jeg leser ganske mye for tiden, men prøver hele tiden planlegge lesningen videre slik at jeg blir ferdig med bøkene før tiden utløper, dersom jeg da ikke kan forlenge lånet (det gjøres enkelt selv, som Kirsten Lund, sier). Dersom jeg skjønner det er lang ventetid, særlig på nye bøker, prøver jeg å prioritere dem og levere dem raskt tilbake, selv om jeg har en hel måned å lese på.
Men kanskje det er idé å ikke lese for mange samtidig?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjenner meg veldig godt igjen. Jeg leser alltid flere bøker på en gang, og bøker fra biblioteket har en tendens til å bli liggende for lenge. Det i kombinasjon med problemet med å komme seg innom biblioteket i åpningstiden har gjort at jeg nesten ikke låner bøker lenger. Synd men sant.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det går an å forlenge lånetiden på Mappami på bibliotekets nettside. Dersom boken er fjernlånt så har man ikke denne muligheten har jeg forstått. Det går også an å legge bøker inn på huskelisten på Mappami der ser man om boken er inne til enhver tid. Trøst deg med det at du kan alltid låne boken på nytt igjen. Har vært igjennom det samme selv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Huff - en forferdelig situasjon å havne i! Det er kanskje en idé å ikke lese flere bøker samtidig, når du vet at du har deadline på en av dem?

Hvilken bok var det, forresten?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Julie StensethKirsten LundHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardHarald KNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGBeathe SolbergMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAvaAud Merete RambølThomas Heie H.Turid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroStig TChristoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit HonningsvågAlice NordliHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemine