Jeg abonnerer på mange tidsskrift, men bare tre er litteraturrelaterte.

Min favoritt er definitivt Fantagraphics The Comics Journal. Min påstand er at det ikke finnes noen papirpublikasjon som tar tegneseriesjangeren på like stort alvor. Temanumrene er så gjennomførte at de leses fra perm til perm med andakt. Anbefales på det varmeste til alle interesserte.

Prosa er et velskrevet litteraturtidsskrift utgitt av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening som dreier seg både om bransjen, sakprosa og forskning. Bokessayene er av god kvalitet, mens artiklene stort sett er grundige. Det virker dessuten som at det å skrive om temaer som engasjerer er viktigere for journalistene enn å briljere med sin akademiske tyngde. Dette grepet har ført til at jeg sjelden plukker opp publikasjoner som Vagant. Det forutseter at de aktuelle artiklene interesserer meg spesielt.

I det svenske kulturtidsksriftet Glänta finnes det en svak dunst av slik "elitisme", men de beste bidragsyterne skriver så godt om både litteratur og kunst at jeg ofte blir innhyllet i en døs av misunnelse og beundring.

Styr unna:

Forsøkte å like Aftenposten K, men vurderte ikke å fornye abonnementet etter de to første numrene. Fokuset er for generelt til å fenge meg på noen måte. Det er plent umulig å skrive et godt magasin som er oppdatert på både tegneserier, film, musikk, litteratur og kunst. Det er dømt til å falle igjennom. De få gode artiklene er kjøpt inn og det finnes få features med noe nytt å melde.

Skulle gjerne funnet en god papirpublikasjon om utenlandsk faglitteratur. Må innrømme at jeg ikke har lett så grundig, men rop ut dersom du kjenner til noen.

Når det gjelder bokrelaterte blogger, finnes det enkelte jeg leser sporadisk, men har ikke funnet noen som "matcher" mine behov så godt at jeg sjekker innom jevnlig enda.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

AnneMilleHedvigIngeborg GBerit B LieIngunnJAnniken RøilGVLailaAnniken LAnne-Stine Ruud HusevågInger-LiseToveAgurSiv ÅrdalAnjaClarityHeleneEivind  VaksvikMargrete Dyvik CardonaOle Jacob OddenesTor BergHanne Kvernmo RyeElin LuråsTralteBenedicteHildeE .Synnøve H HoelHilde SkrettingPirelliThea EmiliegretemorsiljehusmorHeidi Lcamillaingar hMarianne MHeleneIdaHelge-Mikal HartvedtAud- Helen