Jeg vet ikke helt hva jeg skal si om denne boka. Forfatteren fikk Augustprisen for den i 2010, og på baksideteksten står dette sitatet fra "Dagens nyheter":
Hver setning i Spill er blankpolert, alle ord skinner, det finnes ikke et støvkorn på 449 sider. Jeg kan ikke huske sist jeg leste en så godt gjennomført roman.

Etter 158 sider sitter jeg igjen med at det er en del av disse "skinnende ordene" som gjør at det butter imot for meg. Som for eksempel: Hun så seg omkring til høyre og venstre og fuktet alle med sin øyenglans, deres blikk var tørre,
...lente han seg forover og kilte igjen Heddas netthinne med det lange blikket sitt.,
...Men svellingen i underlivet og de eggstokkformede kaskadene av villighet den sendte langt oppover i torsoen....
Det er kanskje originalt, men for meg framstår det som mer ufrivillig morsomt enn imponerende.

Tror jeg tar en pause fra denne ei stund nå, så får vi se om den kanskje blir plukket fram en gang senere.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Jeg synes det er litt rart at dette er de eneste setningene som blir dratt frem, jeg synes ikke de er karakteristiske for resten av boka (leser den på svensk). Jeg synes også de setningene du nevner her er teite og minner om Aune Sand, men jeg synes det er trist hvis dette er oppfatningen som skal stå igjen og at folk ikke leser den fordi de tror at disse type setninger utgjør Spill, som jeg liker veldig godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var noen eksempler på setninger som jeg irriterte meg over og som virket forstyrrende slik at jeg aldri kom riktig inn i historien, og så vidt jeg husker var det flere jeg reagerte på. Men boka fikk jo Augustprisen og har fått gode omtaler, så meningene er tydeligvis delte - dette var bare min opplevelse av boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette språket her, er det en spøk? Minner meg litt om utdrag av Aune Sands film Dis.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er nok ingen spøk, nei. Du finner igjen sitatene på side 62, 71 og 72 (i min utgave av boka). Og det finnes mye mer å ta av! Som f.eks. på side 124: Hedda lot spekulasjonene sine vaie som tangklaser i havet. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fnis :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg leste ca 100 sider og orka ikke mer, fikk ikke taket på denne i det hele tatt, den fenget meg rett og slett ikke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tji-hi; hjetelig takk for at du delte disse sitatene! Fantastisk! - Og jeg er absolutt enig med deg! Kjenner av og til når jeg leser nyere bøker at det er som om forfatteren har "villet" for mye...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Virker slitsomt - jeg setter den ikke på ønske-leselista. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

SolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-Lise