På barneskolen hadde vi ekstemporal-lesning fra Det nye testamentet, og for en som leste godt alt før han begynte på skolen, var stotrende høytlesning kjedelig. Derfor bladde jeg litt i boka, og ble fullstendig hekta på Mosebøkene. Fantastiske og spennende historier. Jeg ble så oppslukt at jeg ikke merket frøken (som det het på sekstitallet) kom snikende innpå meg, men jeg husker fortsatt hennes rasende, bevingede ord: «SITTER DU HER OG LESER BIBELEN, GUTT?»

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Hehe, arti opplevelse :) Og jeg er enig med deg; det er mange spennende historier som nok ville fascinert mange, om ikke lærere og andre "voksne" drepte den litt med all kristendomsbudskapen. Misforstå meg rett, jeg er selv kristen, dog ikke praktiserende, og vet jo hva Bibelen er, men det må da gå an å lese den som...tja...historier.

Eller? :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

har igrunn aldri sett på bibelen som anna enn historier, men det blir litt for masse gjentaking og tungt språk for meg.. har den i sån reserve om eg mot formodning skulle gå tom for lesestoff en gang :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mosebøkene... spennende. Jeg klarer ikke å forstå jeg, alle disse sidene opp og ned med regler.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå er det jo store forskjeller mellom mosebøkene, da. Første Mosebok, for eksempel, er jo action-action-action.

Også har du naturligvis dem som syns lover om sopp på hus er svært så fornøyelig lesing, da, men dem om det ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg er ikke helt ferdig med de enda da. De er ganske tung å lese, ikke lettere av at jeg har engelsk utgave, fikk den gratis av noen på gata. Sopp på hus, sopp på kroppen og hvis noen dør 10 meter unna deg osv, hvor mange gram med mel du må ofre... Mye rart her:) Men èn interessant ting har jeg lagt merke til og det er at, gud som "han" fremstår, på ingen måte kan være en dame.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hihi. Og jeg som hadde foredrag om annen halvdel av Matteusevangeliet på skolen. Lærere vet å drepe all nysgjerrighet og andakt for god litteratur.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Elin LuråssvarteperAnjaTorill Elisabeth RevheimÅsmund ÅdnøyDun AenghusJulie StensethGVGuro BMargrethe  HaugenGroLilleviLama Diehl-DahlkriraRita KathrineBjørn SturødLillian WhitingLeseaaseSiljeAnniken LChristenDaffy EnglundBjørg L.RoarMarit HåverstadLindaBBjørg Marit TinholtMonica CarlsenritaolineLiv-Torill AustgulenLisbeth Kingsrud KvistenEli Hagelundtove NessMarteJan Erik  OlsenJenny Dahl BakkenStine_JLene Andresenkjell kAstrid Terese Bjorland Skjeggerud