En trilogi som jeg leste sønder og sammen i barne- og ungdomsårene. Du og du så forelsket jeg var i Dag.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 21 svar.

Jeg har lest første bok og vil fortsette med de andre.

Flere i tråden sier de leste denne i barne- og ungdomsalder. Det skulle jeg ønske jeg også gjorde. Den er god nå også, men jeg ser for meg hvor bergtatt jeg kunne blitt med et yngre blikk:) Dette var eventyr, med de vakre, de stygge, de onde og de gode. Med kloke koner og litt pengegriske som kureres på gamle dager. Det siste minnet om Dickens. Det handler om kjærlighet, penger og makt. Litt Jane Austen på norsk og under norske forhold.

Jeg har alltid trodd disse bøkene var mer sosialrealistiske. Den første som jeg nå har lest overrasket derfor da den viste seg å være mer som en lettlest underholdningsroman. Jeg liker språket i boka, det bærer den litt tynne historien og gjør dette til mer enn dusinvare.

Et godt alternativ f.eks til Ken Follets historiske bøker, med godt språk og helt uten den klamme sexen han ofte dytter på leseren.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Denne beskrivelsen av romanen likte jeg godt. Du har klart å sette den inn i et nytt og spennende perspektiv. Til lykke med de to neste

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk:) Så også nå dette i forordet til Bokklubbens utgave av Det blåser fra Dauingfjell:

"En mann skriver ikke en bok som kommer ut på tyve språk og selger i noen millioner eksemplarer uten at han har noe å gi. Og det hadde Trygve Gulbranssen. Midt i de hårde og bitre tredveårene som forberedte den annen verdenskrig sendte han ut i rask rekkefølge det tre romanene "Og bakom synger skogene", "Det blåser fra Dauingfjell" og "ingen vei går utenom", bøker fulle av romantikk og mystikk, tradisjonsdyrkelse og skjønnhetsdyrkelse- det gjorde godt i mange sinn i en periode da litteraturen for en vesentlig del sto i Sigurd Hoels og Helge Krogs tegn. Det suser virkelig av skog i bøkene, og vel kan en innrømme at figurene der ofte er sterkt forskjønnet og foredlet, men mange mennesker trengte faktisk noe skjønnhet og edlhet for å kunne overleve naturalismens "avsløringer" av all livets ondskap."

Eugenia Kielland, Morgenbladet, 1962

Jeg skal ikke dra parallellene for langt, men det kan jo hende at noe av det Kielland nevner fortsatt gjør at historien har tiltrekningskraft i 2011.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Har funnet fram triologien og vurderer sterkt å lese disse bøkene igjen. Vil nok være litt engstelig for at mitt " favorittstempel" gitt her på bokelskere, ikke lenger vil ha den samme tyngde. Men etter at jeg har lest dine innlegg føler jeg meg beroliget. Disse bøkene står for meg som en litt nostalgisk leseopplevelse, litt "hellig", og som jeg ikke ønsker å utfordre. Men jeg tar nok sjansen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har trilogien fra 1935, men har ikke lest bøkene ennå... Kanskje jeg skulle gjøre et forsøk... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da er det bare å sette i gang, Lise. God lesning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Triologien er kjøpt inn, for jeg fikk anbefalt bøkene av en lærerkollega. Dette blir neste bokprosjekt. Gleder meg:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sett deg godt tilrette og NYYYYTTT boka, du kan virkelig glede deg :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg avsluttet de tre bøkene nå, og angrer på at jeg tok fatt på dem gang nummer to. Den gangen jeg leste de tre bøkene første gang så likte jeg historien, personene og språket godt, jeg levde meg inn i skogsbygda. Når jeg leser bøkene i dag så syns jeg historien er ganske kjedelig, språket er oppstyltet og personene er for enkle. Jeg tror ikke jeg skal lese gamle favoritter opp igjen, ihvertfall ikke hvis det har gått for mange år siden forrige gang.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har også lest denne som barn og voksen, var ikke så forelsket i Dag jeg da, men jeg elsker atmosfæren i disse bøkene :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

en fantastisk bra trilogi! levde meg så inn i historien,hehe! Vurderer å ta den frem å lese om igjen :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå har jeg lest den første av de tre bøkene, og gleder meg veldig til å begynne på den neste. Når jeg leser, så er jeg på Bjørndal - stedet og tiden er så utrolig godt beskrevet.

Og enig med Natalie, jeg liker også tittelen godt. Den setter stemninga i boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Samme her! Jeg har lest den mange ganger, senest i sommer. Og magien var der fortsatt :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fant også denne frem ganske nylig, for å se om magien var der fortsatt. Fantastiske bøker. Jeg liker tittelen ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så hyggelig at flere mener som meg. Og at bøkene fortsatt fenger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og flere henger seg på, nå ett år, etter at dere snakket om boken , koser jeg meg med boken / trilogien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Sakte" bøker kan være "sterke" bøker :)og denne gjorde inntrykk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, er ikke det flott? Skrevet for mange år siden, den har appellert til lesere i generasjoner. Jeg oppdaget for eksempel at mormor leste den da hun var ung :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ein kuriositet: Leste Anne Franks dagbok i sommar, og der fortel ho at ho les denne norske boka medan ho er i skjul...!! Men seier ikkje noko meir om boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hah! Det visste jeg ikke, ennå jeg også har lest Anne Franks dagbok. Det er ganske lenge siden da, leste den vel da jeg var sånn ca 12, så den står absolutt på liste over klassikere som bør leses snart :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Artig! Litteraturens kraftlinjer er uransakelige!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Hilde StorkjørrenLailaOmpabopPernille GrimelandEileen BørresenEmil ChristiansenJohnny OlsenTorill Elisabeth RevheimsvarteperHilde H  HelsethLine DahleHarald KAmanda ANils PharoIngeborgBjørg Marit TinholtHeidibeaverkriekAtmanLibraritas vTonesen81Jakob Lund KlausenTjommiLinn HaugEli R. GjengstøAndreas BokleserGro-Anita RoenLena Risvik PaulsenBabynemiAlice NordliIdaTone HBenedikteTrygve JakobsenCtinaKristin F. JørgensenKikkan HaugenIngunnJCarine OlsrødMarianne  Skage