Er av en generell oppfatning av at det NRK gjør, er dårlig når det gjelder slike serier. De bra seriene er heller unntak... Har ikke lest Buzz Aldrin, men kommer vel til den etterhvert. Du virker som du vet mangt om mye i den norske litteraturen, kan du si noe om hvorfor man bør lese Jan Kjærstad?? Jeg er nok litt personlig forutinntatt når det gjelder den mannen... (to av min nærmeste familie kjente han da han var ung). Hvor bør en begynne? Jeg er villig til å gi han en sjanse på tross av hva jeg har hørt om han, men det skal litt til før han klatrer på prioriteringslistene mine... Har tenkt tanken at med enkelte forfattere stemmer kjemien mellom forfatter og leser så godt, og med andre gjør den det ikke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Du har nok helt rett i det med kjemi og gjensidig forståelse mellom leser og forfatter. Det er jo derfor vi opplever bøker svært forskjellig.

For meg stikker Kjærstad seg ut fra mengden på grunn av hans grensesprengende tanker og filosoferinger, hans evne til å ta meg med på ubegripelige eventyr, hans språk og hans ærgjerrighet når det gjelder å få et glimt av det egentlige i tilværelsen. Jeg liker også at han tenker stort på nordmenns vegne, at han skyr janteloven som pesten og at han skaper litterære scenarier som er spennende og uvante.

Men for all del: Dette betyr ikke at hans bøker nødvendigvis er noe for deg.

Vet ikke helt hvor du bør begynne, men kanskje med Rand. Eller med Jeg er brødrene Walker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa