Irritert på Murakami! For de som ser dette og mister lysten til å lese 1Q84: den er absolutt leseverdig! Jeg likte å lese den, men jeg har lest mange bøker av ham nå, og dette var boken som gjorde at jeg ble irritert gang på gang. Den er både fin, spennende, tankevekkende og mye annet positivt. Aomame er en interessant romanfigur, og jeg lo godt flere ganger av ting som stod om henne; grimasene (tok av), hennes indignasjoner og til tider rørende sider. Problemet mitt med Murakami denne gang, eller det som har toppet seg litt, er:

  • Hans mannlige hovedpersoner. Tengo er i likhet med Kafka, Toru-ene (N. Wood og Trekkoppfulgen) og han i Wild Sheep Chase, veldig like i det at de liksom er så trauste og blodfattige. Jeg skjønner at forfatteren vil få frem hvor dyp grunn stille vann kan ha, og det er fint dét; man minnes på at selv den mest anonymes liv kan være verdt en stor roman. Men jeg skulle ønske han en gang skrev om en mannlig hovedperson som skilte seg litt fra "alle de andre" han har skrevet om. Jeg elsket Komatsu! Skikkelig festlig fyr. Håper han en dag velger en slik hovedperson.

  • Menstruajon... Jeg er ganske sikker på at han nevner mensen minst én gang per bok, og det bare byr meg litt i mot, da jeg får inntrykk av at han er fascinert av det, og det synes jeg er blæh.

  • Fukaeri. Hun høres riktignok ut som mange menns drøm utseendemessig, med sine bedårende trekk, vakre øyne, fine ører, slanke kropp og selvsagt de STOOORE puppene som attpåtil har PERFEKT form og bla bla. Mange lesere synes kanskje også det er besnærende at hun virker så mystisk og rar. Men jeg ble bare irritert. Hun virker som en robot, og det at hun ikke svarer og at hun snakker på den spesielle, tonløse måten, knapt nok har temperament eller viser følelser; det gir meg en uro fordi jeg mistenker Murakami for å digge slike damer. Selv om den langt mer artige Aomame er mer av en hovedperson enn Fukaeri med store pupper, så får jeg på følelsen at Fukaeri er Murakamis muse i denne romanen, og det gjør at jeg tenker litt stygge tanker om ham.

Derfor ble jeg irritert på Murakami under lesningen av 1Q84. Jeg gleder meg likevel selvfølgelig til å lese bok 3 og alt annet han gir ut i fremtiden :)

Godt sagt! (17) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Hurra - dette gjorde at jeg gleder meg mer til denne :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila