Heksesot handler om Ella, som akkurat har flyttet til et lite sted på landet utenfor Oslo. Boken er en frittstående fortsettelse av boken "Tilfeldig engel" som jeg ikke har lest, men det tror jeg heller ikke var nødvendig. Ella har operert mange ganger for en hjertefeil, og har mange arr på kroppen som hun skjemmes over. Nå er hun klar for en ny, frisk start, men opplever at det blir vanskelig. To av jentene i klassen hennes plukker raskt ut Ella som et offer de kan plage og mobbe, og etter en stund blir hun nødt til å slutte på skolen og få hjemmeundervisning. Den eneste vennen hun har heter Georg, men hun klarer ikke helt å finne ut hva hun føler for han.

Ella er ikke uventet svært usikker på seg selv, og ønsker å kunne få gjort noe med det. Hun kommer tilfeldigvis over en bok med hekseritualer, og bestemmer seg for å gi det et forsøk. Kanskje kan hun få den kraften hun forsøker til å bli mer selvsikker og få slutt på mobbingen? Snart flytter en ny familie inn i nabolaget, og det ser ut til at Ella endelig får den venninnen hun har lengtet etter.

Jeg synes boka både så og virket spennende, men jeg hadde forventet mer fantasy enn det egentlig var. De som er på utkikk etter fantasy av typen Harry Potter og Percy Jackson vil bli skuffet, for her handler det mer om å finne kraften i seg selv enn faktisk magi. Det gjør meg vondt å lese om usikre tenåringer som blir utstøtt og mobbet, slik som Ella. Jeg tenker på hvordan det var å være ungdom og usikker på seg selv og alle rundt en. Heksesot er en helt grei bok, men jeg synes aldri det ble ordentlig spennende, eller at det var et spesielt høydepunkt. Jeg er derfor usikker på om boka vil slå an blant de unge, men den kan være fin for de som trenger en bok om temaet mobbing, da jeg føler dette var mer tydelig og sentralt enn det overnaturlige og magiske.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg er veldig enig i det du skriver om boka. Til tross for at den er veldig søt, forventet jeg mer. Jeg følte at den la opp til mange høydepunkter, men så kom de aldri. I stedet for var det en ganske langtekkelig historie uten spenningskurve. Men selv om den ikke akkurat er en fantasy-bok (som jeg må innrømme at jeg først trodde den var), så kan den jo funke som en ungdomsbok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Berit B LieSiljeLinn Charlotte EdstrømIngeborg GMartine (@martineleser)Tine SundalKirjalabyrinttiEileen BørresenErlendBertyTone SandvikVibekeJenny Dahl BakkenAtmanSigrid NygaardINA TORNESTovePirelliKristin SpalderHeidi Nicoline ErtnæsØystein LElin SkjerengAnniken LBjørn SturødErlend Rødal VikhagenMarit HåverstadRufsetufsaellinoronilleLibraritas vBeathe SolbergGodemineJulie StensethAnita NessmoiraIdaLilleviKaroline in Wonderandrea skogtrø egganTone HHarald K