En solid krim. Intelligent plot,spennende komposisjon, psykologisk interessante karakterer.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Dette var den første boka jeg leste av Karin Fossum (på nittitallet en gang), og den opplevde jeg som så kjempespennende at jeg siden har kastet meg over alle Karin Fossums bøker.

Karin Fossum skriver godt og solid. Ikke alle bøkene er like drivende og spennende kanskje, som denne min første om "Evas øye", men likevel; jeg vil si at bøkene hennes er gode og lesverdige.

En av mine favoritter er forøvrig "De gales hus". Min mening er at Karin Fossums evne til å få fram psyken til sine karakterer, er hennes store styrke. En annen bok jeg vil nevne, er "Djevelen holder lyset". Har du ikke lest den ennå, så vil jeg anbefale deg å gå videre med den!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Helt enig med deg i at Karin Fossum er i fremste rekke blant norske krimforfattere. Det er nettopp bøker der man får innblikk en syk persons sinn som er de virkelig spennende. Å lese en bok der man hele tiden venter på og frykter at noe grufullt må hende, er noe som får det til å sitre nedover ryggen. Dessuten en slik handling er jo også ganske troverdig. Mange andre krimbøker er fulle av utspekulerte forviklinger og de underligste sammentreff og fjerner seg dermed fra virkeligheten.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, nettopp!
Det er dette pirrende momentet som gjør at hennes bøker er så gode.
Når et sykt sinn tipper over og fører til handlinger som blir skjebnesvangre og uopprettelige, og når vi får innblikk i hva som kan være årsaken til at et menneskes sinn blir sykt og kan føre til disse skjebnesvangre og uopprettelige handlingene, så blir bøkene hennes mer realistiske enn mange andres oppkonstruerte, finurlige og innviklede intriger og plott.

Jeg er ikke så glad i rene politiromaner, der etterforskningen og etterforskeren hele tida er i sentrum med politiarbeidet sitt.
Karin Fossum lar oss få del i forvirrede og mangslungne menneskesinn på en troverdig måte.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

BenedikteBabynemiKay NilsenHarald KHildaLibraritas vTore OlsenReadninggirl20LeseaasetuhamreellinoronilleEivind  VaksvikTanteMamieEster SBerit RJane Foss HaugenHeidiAlice NordliFrisk NordvestBjørn SturødTorill Elisabeth RevheimmoiraLene AndresenBrit HonningsvågAliceInsaneMarit HåverstadLailaCecilieKaren RamsvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudRisRosOgKlagingLisbeth Kingsrud KvistenIngunn SBjørg L.MartinenKaramasov11ingar hLillevisiljehusmorTone Sundland