Aldri i verden trodde jeg at jeg skulle like denne boken. Lettlest og fanger leseren. Spesielt spennende er det at handlingen er i Norge (starter i Trondheim). Det skjer ikke spesielt mye, men det er spennende å lese om hvordan det var da pesten var i Norge og hvordan mennesker måtte leve fra hånd til munn. Endelig har jeg funnet en serie jeg også ''følger''.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Jeg leste hele serien i 1990 - 1993 ved siden av universitetsstudier. Ble opprinnelig anbefalt bøkene av en kjæreste, og jeg var trollbundet fra første bok. Kos deg masse! Jeg kommer til å lese dem på nytt, helt sikkert. Det er fortellergleden og livet i bøkene som er så fascinerende, og da er det helt greit å lese dem mer enn en gang. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig. Koselig serie som får leseren i en egen verden. Denne serien kommer jeg også til å lese enda en gang og likevel ikke bli lei :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal snart begynne på den første boka i serien. Samboeren min oppfordret meg til å lese denne sirien. Han leste den i sin ungdom og fant den fortryllende. Jeg har hørt så mye bra om den. Jeg gleder meg til å begynne på den. Og får å se om jeg blir like besatt av den som mange andre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

All kred til ham, må jeg si. Må være første mann jeg har vært borti som åpent innrømmer å ha lest denne serien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Faren min leste hele serien, han, og alle enkeltromanene av Sandemo som jeg også samlet på i min ungdom. Født 1926 :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vet du hva? En nesten analfabetiske onkel har lest to bøker i sitt liv - og begge to var fra Sagaen om Isfolket... Satans fotspor (nr 13) fordi tittelen var så pirrende, og den andre boka fordi dama på forsiden var nesten naken... hehe Ut fra beskrivelsen hans var det sikkert Våroffer med Heike og Vinga.

Har hørt om det ganske mange ganger totalt at "litteraturens sorte får" kioskromanen får folk med lese- og skrivevansker i gang med å lese... For hver person som leser, har forfatteren oppnådd noe verdifullt!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Best av alt med serien er den genuine fortellergleden til Margit Sandemo, og hennes evne til å lage karakterer som har litt "kjøtt og blod". Alt henger på virkelige historiske knagger. Hun gjør fortiden - og de forskjellige epokene - veldig levende...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er enig i det med fortellergleden! Av og til er plottet tynt, og jeg ville vel ikke brukt bøkene som historisk oppslagsverk, språket innkasserer neppe en nobelpris - men for et liv og engasjement hun skriver med! Hanne Ørstavik, gå hjem og vogg... Dessuten har jeg sans for hennes filosofi om livet, menneskene, kjærligheten og gudene :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hihi, der er akkurat hvorfor jeg mener "kiosklitteratur" ikke står det minste tilbake for annen "høyverdig litteratur"... Sier noen meg i mot, kan jeg alltids rope KULTURSNOBB!!! og henvise til div andre tråder her inne. Det er ofte en mer livsnær vinkling på livets vanskelige sider som gjør at jeg respekterer den "tacky" litteraturen i avdelingen Serier hos Narvesen eller Meny. Allting er bra for meg, og ingenting er for dårlig. Hvorvidt de forskjellige kvalitetene i de like forskjellige sjangrene er "bra" eller "dårlig" er opp til forfengeligheten hos leseren, ikke kvalitetene hos den enkelte forfatter. ALLE har stort sett ett eller annet verdifullt å bidra med. Sånn er livet gjennom autismespekterbrillene mine;-D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg kaller det "Husmorsporno" men i all positiv mening, jeg elsker denne serien og diverse andre serier i samme sjanger, samtidig som jeg liker mer "avansert" litteratur. Flott underholdning og veldig fengende.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja takk til seriøs litteratur og underhokdningslitteratur. Forandring og variasjon fryder og jeg leser det jeg vil så lenge jeg koser meg med lesestoffet:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja takk, begge deler!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du har mye å glede deg til om du skal sette i gang med hele serien. Jeg synes Trollbundet var en av de beste bøkene i serien, men det var bare to jeg ikke likte av de 47 bøkene. Så du har virkelig mye å se fram til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hm. Hvilke to likte du ikke??

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Husker ikke titlene på de, men de er ganske langt ute i serien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så bra! Men er ''Trollbundet'' nummer tre i serien? Eller har jeg missforstått?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Trollbundet er første bok :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa