Er det så farlig da? Det er mange her inne som retter en pekefinger, eller føler at de må kommentere andres valg. Jeg har en leseliste for 2012, rett og slett fordi jeg vil det. Ikke fordi jeg tenker at det er så interessant for andre. Jeg er her for min egen del og bruker dette nettsamfunnet som et verktøy for min egen leselykke. Leselisten min inspirerer meg. Jeg ønsker alt som gir folk leselyst velkommen og kjenner at jeg blir litt irritert over "riktige" måter å være her på. Jeg støtter allikevel muligheten for å merke listen sin innenfor et emne, på en annen måte enn å sette på en tag. Det hadde gjort det enklere å finne en liste som er spennende å kikke på.

Dagens: today You are You, that is truer than true. There is no one alive, Who is youer than You. (Dr. Seuss)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 32 svar.

Line, hvorfor oppretter du ikke din egen bokhylle til ditt formål, du sier jo nærmest selv at det kanskje ikke er så interessant for andre? Kjenner meg litt provosert av holdningen du kommer med "hvorfor kan ikke jeg gjøre som jeg vil, må jeg tenke på andre". Ta heller til deg de velmente signalene som er kommet fra de andre på denne tråden...

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Nei. Kjipt for deg at du blir provosert, skjønner at det er visst farlig å lage en liste for min egen del. Du får se vekk fra min provoserende oppførsel, og finne noe annet å irritere deg over. Signalet er mottatt, men jeg har tenkt til å beholde listen min. Det er mye her som ikke er interresant for meg, men det får meg ikke til å elske bokelskere noe mindre. Dette er en del av nettet jeg har stor glede av, og det ønsker jeg å fortsette med.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er selvfølgelig ikke farlig å lage lister over bøker du har lest.

Det er heller ikke farlig å lufte noen synspunkter på hvordan dette nettstedet fungerer, og hva vi ønsker (det gjør du jo selv i ditt første innlegg). Det er hverken ment som "å rette en pekefinger" eller kritikk. Vi er nå over 16000 her inne. Jeg synes det er flott at folk har synspunkter på hvordan vi kan drive dette stedet best mulig for flest mulig :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Helt enig i at lister kan merkes med ulike emner. Det kunne forbedret listefunksjonen for medlemmene som er opptatt av disse. Jeg kunne selv tenkt meg å bli inspirert av lister innenfor en spesiell sjanger. De som driver siden får ta det som et ønske. :)

Selvfølgelig er det fint med ulike synspunkter, det har jeg bidratt med selv. Det jeg synes er dumt er at noen lar seg provosere av at jeg lager en liste, og mener det ikke er noe galt i det. Og at jeg da får stempelet at jeg ikke bryr meg om andre! Det er ikke det som er meningen og Det blir å ta litt av, synes jeg. Men kjenner jeg slike rett får de raskt noe annet å bli provosert av. Av 16 000 medlemmer er det sikkert noen som deler min mening også. vi er da alle bokelskere, så la oss make love, not war! :) Hihi..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg kan fortelle deg det, Line, at du er ikke alene. I går gikk jeg for moro skyld gjennom de 994 listene som sto der, for å se hva som lages av lister.

Mens jeg holdt på, skrev jeg opp de listene som kunne være av allmenn interesse. Og da tok jeg med et bredt spekter av interesser.

Da jeg telte opp hadde jeg i underkant at 100 lister. Det vil si at 90 % lager lister mest for seg selv, enten det er har lest, skal lese, favoritter osv. Og et par stykker her inne har den reneste listemani.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Vi er nå over 16.200 medlemmer på nettet. Dersom alle gjorde som deg og bare laget lister over bøker du har lest i år eller ser fram til å lese i år. Da er jo funksjonen ved lister utgått. På bokens detaljside kan du legge inn både dato.måned.år som vil komme opp på din side med antall nr ifølge 2012. Siden jeg tar opp dette er fordi jeg følger med andre lister som tar for seg Forfattere av eldre årgang og deres bøker. Evt. forfatterverk som Wergeland/Ibsen/Garborg/Hamsun/Bjørneboe m.fl.
Det finnes idag ikke noen favorittknapp og da må man bla bakover. Så jeg oppfatter dette som veldig barnslig og lite voksent for å forstår konsekvensen/rekkevidden av Skal lese bøker i 2012.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er mulig å lage lister som ikke er tilgjengelig for andre. Jeg har en slik "Ønskeliste" over bøker jeg vil kjøpe, eller bøker jeg mangler i serier. Jeg lar bare være å markere lista som "ferdig", og slik er lista der kun tilgjengelig for meg selv.....

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Er det ikke dette "Ønsker deg" er til?

Utover det håper jeg det en dag vil bli mulighet til å kunne plassere en liste i en gruppe, samt favorisere lister.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men blir bøkene som du setter på "Ønsker deg" talt med i antallet bøker man har. Jeg har iallefall innbilt meg det, og har tenkt at jeg ikke vil at bøker jeg mangler/ønsker meg skal bli talt med. Men kanskje de ikke blir det. Hm... hvis de ikke blir det, så hadde det jo vært aller enklest å hatt en "Ønskeliste" der:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det har du jo helt rett i :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøkene vi setter på ønskelista blir talt med. Og jeg skjønner hvordan du tenker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kom til å tenke på når året er omme hva gjør du da? Når du arkiverer listen så vil den være en blant mange, for listene er ikke gruppert pr år eller noen annen måte heller.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg gjorde ikke noe spesielt da året var omme. Lista mi er under "Lister", men som sagt så er den ikke markert som ferdig. Eller kanskje jeg ikke skjønte hva du egentlig spurte om...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når året er omme, sletter du listen din da? På bokens side går det an å sette inn dato.mnd.år som vil komme opp på din side.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er enig i at det fungerer utrolig bra. Når jeg har lest en bok går jeg rett inn og lagrer den på år ( bryr meg ikke om dag og måned). Nå har jeg en fin oversikt over leste bøker de siste årene. Titter innom av og til for å mimre litt over bøker jeg har lest. Og det beste av alt er at dette er utrolig bra lagt opp fra nettstedets side, og så greit for oss bokelskere å følge opp. Det kan godt hende at en del av dem som bruker nettstedet ikke har oppdaget hvor greit dette egentlig fungerer. Det eneste som er viktig å huske på ( har glemt det selv noen ganger) er å LAGRE når årstallet er lagt inn. Og for ordens skyld: for å legge inn årstall må boken først registreres som " har lest". Da ligger alt klart for registrering av årstall, terningkast og i hvilken bokhylle boken skal plasseres i.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Supert. Selv bare markerer jeg det med har lest. Må også si at når jeg i starten var og kikket i de diverse hyller, la jeg merke til årstall med antall bøker. Min logiske sans sa meg at det var på bokens side det ble gjort. Det tok litt tid for å finne hvor det ble gjort.
Når man søker etter lister og går bakover så er det utrolig mange å bla igjennom, fordi de blir ikke katalogisert pr år. Det er fra starten til dags dato.
Jeg forstår de som ikke skjønner at det kan være et problem med Har lest bøker 2012, fordi de har jo kanskje bare den ene og den finner de jo selvfølgelig på egen side. Men når man samler de i en pott, da blir det verre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk Brit! Dette var nettopp bakgrunnen for mitt første innlegg i denne tråden. Så enkelt - og du får attpåtil opp hvilke terningkast du har gitt bøkene.

Og hvis jeg har lyst til å se hva du, eller andre bokelskere, har lest hittil i år eller et annet år, kan jeg jo bare se på profilsiden din :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, ikke sant. Enklere kan det ikke bli

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gretemor nevnte at en slik liste var treg å bruke? Selv foretrekker jeg en hylle som jeg har kalt ønskeliste. Jeg vil ikke blande mine bokønsker eller bøker jeg har lest blant listene. Når man får et større bibliotek så ser jeg fordelen med å gruppere bøkene inn i verk/forfatter. Det fordi bøkene ligger aktivert forskjellige plasser og til ulike tider. Bøker jeg har lest blir markert på vanlig måte uten at jeg angir årstall. (Pst det er nok mange bøker jeg har lest som jeg ikke markert har lest)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er litt opp og ned med bredbåndhastigheten, noen ganger går det tregt. De siste dagene føler jeg ikke at det er noe problem å ha lista liggende som uferdig. En av de store fordelene med lister er jo at du kan komme med dine egne kommentarer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har selv mobilbredbånd. Etter at jeg gikk tilbake til Telenor har det vært mye bedre. Da jeg var kunde først hos Tele2 og Netcom - deres bredbånd var til tider svært varierende selv om jeg hadde bredbånd med størst kapasitet. De tidene hvor mobil ble brukt mye - hadde jeg problemer med bredbåndet. Er nå storfornøyd kunde hos Telenor.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så bra at du er fornøyd. Det er utrolig irriterende når hastigheten er lav og det går tregt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja det har jeg opplevd. Har også opplevd å ikke komme på nettet pga stor pågang tidligere. Forresten har du brukt for mye av din kvote?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"brukt for mye av din kvote?" den skjønte jeg ikke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når man har mobilbredbånd så opererer Tele2 og Netcom med 4G man kan bruke på 1 mnd. Hos Telenor har jeg øket den til 8G men allikevel til en rimelig pris. Når man har bruk for mye av "kvoten" går bredbåndet veldig, veldig seint.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke mobilbredbånd, derimot fra Canal Digital. Selvfølgelig kunne jeg betalt mer for å øke hastigheten, men stort sett så er det nok for mitt behov.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sorry, missoppfattelse. Når det gjelder mobil-bredbånd er Telenor den beste som jeg har prøvd både på ene og andre måter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis alle her på Bokelskere lager lister over bøker vi har lest - er jo misbruk av programmet (her er det laget for å innføre dato,måned,år over bøker man har lest. Tenk om alle laget slike lister da ville det bli bla deg ihjel før du fant noe av interesse. Mangler favorittknappen

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Signalene i denne tråden er vel strengt tatt delt. Det er vanskelig å forutse hvorvidt en liste eller tråd fenger. Og i dette tilfelle er det noen som liker disse listene, og noen som ikke liker det. En funksjon for å sortere (bort) disse listene virker da som en god løsning. Om det er en teknisk mulighet da.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Greit at du lager deg leseliste for din egen del; det har jeg sans for. Men da er det vel ingen grunn til å publisere den?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Iom at det ikke finnes favorittknapp så blir det til "blad deg ihjel" til man man finner listen(e) man er på jakt etter. Man kan med letthet opprette bokhylle til formålet dersom man ikke vil registrer bok lest 2012.
Selv går jeg ofte og ser i andres hyller-

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kunne ikke vært mer enig. Opplever det samme ofte selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anita NessIngvild SsomniferumBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesStig TKirsten LundBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BHanneDemetersiljehusmorMads Leonard HolvikSigrid Nygaard