Dette er en nydelig bok som jeg husker pappa leste høyt for meg når jeg var liten. Historien om Remi sitt liv og oppvekst som hittebarn, foreldreløs og omstreifende er virkelig noe for seg selv.

Har senere lest den selv mange ganger og det er en gripende historie! Anbefaler å lese denne selv i voksen alder :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Er det bare jeg som synes denne var utrolig kjedelig og depressiv? To ganger i oppveksten leste jeg den, og virkelig: jeg synes den var intetsigende. Ga meg ingenting.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste den som barn, og jeg kunne godt tenkt meg å lese den igjen snart. En gripende og ufattelig god barnebok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste den som barn - fikk den anbefalt av min far, og leste den selv for barna mine. Datteren min kommenterte da hun gråt seg gjennom slutten: "Det døde jo noen i nesten hvert kapittel, jo!" Den hører så definitivt med til den litterære dannelsen...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tanten min leste den for meg med flere da jeg var liten og det datteren din sa er det inntrykket jeg sitter igjen med også. Jeg grøsser ved tanke på boka, jeg gråt nesten hele tiden og synes den var helt fryktelig. Absolutt bra, jeg ble veldig revet med, men den lykkelige slutten har jeg helt glemt. Alle de som døde på veien var så mye sterkere for meg :'( Hvor gammel jeg var husker jeg dessverre ikke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En bok og ikke minst en tv-serie som gjorde uutslettelig inntrykk på meg. Men jeg husker ikke når jeg leste den? Hvor gamle barn må man ha før man får lese den igjen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spørs på hvor "voksne" de er ja, jeg leste den da jeg var 8-9 og taklet det helt greit, og høytlesning er jo greit for da kan man snakke med dem om de blir redde eller lei seg.. Er jo masse død i den, men den ender jo bra! Men du får jo lese den selv og da, Frendeløs er en sånn bok man aldri blir for gammel til :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kommer nok litt an på hva barna er vant til og tåler.Den er jo ganske trist, og jeg synes å huske at det var endel litt gammelmodige ord og begrep som måtte forklares. Jeg leste den for mine to eldste da de var 6 -8 år, tror jeg. De elsket den! Men jeg har ennå ikke lest den for min yngste som er 8.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

AvaTine SundalHilde AaDaffy EnglundTom-Erik FallaKirsten LundÅsmund ÅdnøyBeathe SolbergJulie StensethPiippokattaElisabeth SveeIreneleserAstrid Terese Bjorland SkjeggerudNinaHarald KLinda NyrudStein KippersundBjørg Marit TinholtMonica CarlsenTurid KjendlieTheaTanteMamieEllen E. MartolBård StøreRolf IngemundsenFindusSolveigBertyHilde Merete GjessingBjørg RistvedtSolDolly DuckTonesen81Pi_MesongretemorEivind  VaksvikLars MæhlumBur1LailaLillevi