Trist at filmen har rævkjørt denne boken så hardt som den gjorde. Dette er faktisk en god, innfløkt, spennende og artig spenningsroman. I bunn og grunn har filmen kun tatt tittelen, intet mer.

Det store minuset er dog romansen i historien, den er Stockholmsyndromet dradd så langt som til månen og tilbake.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Filmene med Matt Damon har ingenting med bøkene å gjøre. Jeg skjønner ikke at de gadd å kalle dem for Jason Bourne i det hele tatt. Hver for seg er det greit, men hvis man leser bøkene først, så ser filmene - eller omvendt - så vil man bli rimelig overrasket og skuffet. Robert Ludlum er en mester i "jaget-mann" plot, og skriver drivende godt - det var helt unødvendig å gjøre så mye hærverk med bøkene hans! Han har dessuten skrevet andre bøker som er like bra som Jason Bourne!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har bare lest denne på engelsk. Hva synes du om den norske oversettelsen. (Spør fordi jeg kjenner mannen som har oversatt alle Bourne-bøkene til norsk - den samme Roar Sørensen som har skrevet spenningsromanen Magellans Kors.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg husker bøkene som bra skrevet, men det er lenge siden jeg leste dem. Føler jeg går ut på tynn is om jeg kommenterer oversettelsen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Disse bøkene elsket jeg, en gang for mange år siden. Og filmene med Richard Champerlain ga en fin opplevelse. Da jeg så nyinnspillingen (husker ikke hvem som spilte Jason Bourne i denne) ble jeg utrolig skuffet.

Jeg syntes hovedpersonen var altfor ung for rollen, og kjærlighetsforholdet ble banalt. Men kanskje kan det ha noe med meg og min egen alder å gjøre? Jeg hadde kanskje ikke likt innspillingen med R.Chamberlain om jeg hadde sett den på nytt i dag heller kanskje... ???

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jason Bourne spilles av Matt Damon. Jeg liker filmene, jeg. Men så er jeg generelt begeistret for Hollywood-action-filmer. En svakhet ved min person, kanskje ... ?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hadde jeg ikke lest bøkene hadde jeg nok likt filmene også. De er jo gode actionfilmer, men jeg klarer ikke se forbi at de kun skummet overflaten. Hvor ble det av Carlos, sjakalen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men hvorfor er det en svakhet å like det?
:)
Synes selv at Bourne-filmene er de beste actionfilmene jeg har sett!
Har dog ikke prøvd meg på bøkene ennå...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Aud Merete RambølbrekEllen E. MartolStig TMads Leonard HolvikSynnøve H HoelHarald KIreneleserTove Obrestad WøienFindusHanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11mgeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana Wesserling