Bøkene til Monica Kristensen er uhyggelige å lese. Endelig en forfatter som klarer å få frem en skremmende, men likevel pirrende stemning som fanger leseren og gjør det vanskelig å legge fra seg boken. Jeg liker båndet mellom personene i boken og dialogene dem imellom. Skildringen av landskapet rundt, kulden og mørket som aldri forsvinner eller lyset som aldri slukker er med på å gjøre fortellingen mer reell. Jeg får lyst til å besøke Svalbard og føler nesten at jeg kjenner plassen etter jeg har lest bøkene. Jeg gleder meg til neste bok kommer!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Denne forfatteren var helt ukjent for meg før jeg fant en bok på salg, jeg ble med en gang interessert da jeg så det var krim der handlingen var lagt til Svalbard. Det hørtes så uvanlig og spennende ut at jeg måtte bestille den.

Dette er ikke en krim som er smurt inn i gørr og blod for å sjokkere, dette er mer ren krim der det fokuseres på drapet, etterforskning og samfunnet rundt. Det er ingen tvil om at Monica Kristensen er godt kjent på Svalbard, hun bruker sin erfaring som polfarer for å beskrive naturen og omgivelsene veldig detaljert og ekte. Den faller desverre litt igjennom helt på slutten, der det virker som forfatteren får hastverk med å avslutte og legge opp til neste bok i serien.

Den er allikevel mer en godkjent og jeg kommer til å lese de neste i serien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har opplev mange bøker hvor det virker som forfatteren vil avslutte boken eller har hastverk med å få den ferdig. Det er med på å ødelegge fortellingen for leserne. Det er også en del bøker hvor det virker som forfatteren ikke klarer helt å avslutte fortellingen. Man kan lese noe som virker som en avslutning og plutselig er det et nytt kapittel i boken hvor forfatteren skriver enda en avslutting.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaritaolineAvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAud Merete Rambøl