Bare novellen "Av en født forbryters dagbok" er alene verdt terningkast 6. Det er rett og slett et mesterverk.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Johan Borgen var en av mine største favorittforfattere i mange år i ungdommen. Han er nok det fortsatt også, men jeg må innrømme at han dessverre har havnet litt i skyggen i de siste årene, for det har vært så mye annet å lese på!
Men takk for at du tar fram denne novellesamlingen igjen. Håper virkelig at mange nye lesere også kan få stor glede og gode stunder av å lese Johan Borgens mesterverk.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har denne novellesamlingen, men ingen av de novellene du og Natalie Normann nevner står der. Skuffende. Min utgave er riktignok i fra 1980.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her tror jeg det må foreligge en liten misforståelse. "Bestefar er en stokk" er ikke med i novellesamlingen Natt og dag. Derimot står den i bokklubbens samling Norske mesternoveller, som ble gitt ut i 2004.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Min utgave er også fra 1980 (Den norske bokklubben), og inneholder heller ikke "Av en født forbryters dagbok" (også kalt Bestefar er en stokk), men her er flere andre svært gode noveller, synes jeg, for eksempel "Kaprifolium" og "Victoria Regia".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den fantastiske Bestefar er en stokk? Noe av det beste som er skrevet på norsk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Lisbeth Marie UvaagMarianne MTor Arne DahlHilde VrangsagenWilliam BillisonSraDevoralibrosBeathe ArnesenReidun SvensliMarit AamdalTor-Arne JensenNora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonje