Post-Apokalypse. For ungdom. Boka er nydelig skrevet, med et klart og direkte språk. Enkelte passasjer kunne jeg ønsket var mer utbrodert for spenningens og opplevelsens skyld, men ellers tenkte jeg aldri over at dette først og fremst ikke er skrevet for en 31-åring. Vi kommer inn i livet til Nanna og Fride (og faren deres) etter at de har vært ca. seks år i en bunkers og er temmelig klare for å undersøke omverdenen. I begynnelsen nekter faren, men så inntreffer det en hendelse som gjør at de er nødt til å reise fra øya deres og inn til byen (som vi aldri får vite navnet på). Det er en tøff reise de må legge ut på og likhetene til McCarthys bok "The Road" er temmelig klare, uten at det gjør noenting. Nanna og Fride fremstår veldig levende og oppfører seg som jeg antar at unger på 12 og 6 gjør. Det medfører at de gjør et par dumme ting underveis, og det til tross for at den eldste av de hele tiden har i bakhodet at de kanskje ikke burde gjøre det de gjør.

Boka ble slukt i ett jafs og må jo sånn sett kunne kalles en "pageturner" på godt norsk.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 2 svar.

hvilke likheter ser du mellom den og McCarthys bok bok? Intressant at du nevnte det etter som jeg sammenlikner disse bøkene :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Reidun SvensliReadninggirl20RisRosOgKlagingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLeseaaseAtmanBjørn  BakkenÅsmund ÅdnøyMarte OnarheimDaffy EnglundJeanetteDolly DuckSigrid NygaardBkHarald KEivind  VaksvikVibekeHildeE .Nils PharoLars MæhlumEmilieskTorill Elisabeth RevheimMartin AasbrennJulie StensethHeidi Nicoline ErtnæsFrode Øglænd  MalminSynnøve H HoelTonje-Elisabeth StørkersenGodemineCtinaElif ArslansomniferumIngeborg GØystein LLailaHeidiKay NilsenVannflaskeMartinenEli Hagelund