Boken som skildrer Det Tredje Rikets vekst og fall når det gjelder vår forståelse av nazitiden, og går rett inn til kjernen av de vanskeligste spørsmålene angående det som skjedde i Tyskland i årene før og under annen verdenskrig.

Boken passer for både de som er nye innenfor tema og for de som har peiling fra før, men boka er fremfor alt en samling av bilder tatt 1933-1945, som tilbakekaller 12-års levetid for det tredje Riket gjennom sine ledere. Den kronologiske strukturen hjelper på innblikket om det europeiske folket i 30-årene og inn i avgrunner av Holocaust.

Bildene underveis minner oss på at dette var mennesker, av kjøtt og blod som pustet, akuratt som du og jeg, og er et fint avbrekk i bokas lengde. Boka er veldig detaljert, og Laurence Rees forklarer nøyaktig mekanismen av Nazi-regimet og dets politikk overfor folk, men utelukker alikevel mye av militærets plass i det tredje Rike.

Mengden av forskning på å spore ned sovjetiske og tyske soldater både bringer dybde til feks. Operasjon Barbarossa, som ikke kan formidles i å studere statistikk eller kamp planer. Lesere vil få en klar forståelse av hvor dårlig ikke bare jødene, men alle Europas folk led under de mørke dagene av den andre verdenskrigen. Nazistenes søk for Lebensraum var ren ondskap, og vi får også et lite innblikk av hva som skjedde bak lukkede dører med den manipulerende Føreren.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeStig TAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin LotheCecilie