Siri Hustvedts fortelling om kjærlighet, tap og kunst i New York anno 2000 er utrolig bra! Skildringen av oppveksten og utviklingen til de to guttene kryper under huden på leseren. Undertonen av melankoli og tap er der fra begynnelsen av boka og handlingen drives fram på et vis som gjør den umulig å legge fra seg. Den rystende avslutningen gjør at boka blir lenge i deg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Ja enig! Denne boken er helt utrolig bra! Den overgår alt annet jeg har lest til nå. Selv om jeg måtte lese hele boken paralellt med å slå opp i Wikipedia-artikler og kunstordbøker underveis for å bli kjent med kunstnere og verk det ble referert til, og lesingen derfor krevde mer av meg enn jeg var forberedt på, - så ble det en enorm leseopplevelse. I første delen blir man kjent med karakterene. Andre del føler jeg kryper mer og mer over i krimsjangeren. Hustvedt skildrer karakterene i boken på en slik måte at de blir levende for en, og når de dør blir det som å miste venner. Jeg gråt så jeg hikstet flere ganger av denne boken, og jeg er ikke en som er lettrørt. Det er en sterk historie, den er enormt bra skrevet, selv om slutten irriterte meg grønn. Jeg ventet på å få svar på spørsmål jeg stilte meg underveis i romanen, og følte jeg ble snytt. Historien bygde seg opp til et høydepunkt som aldri kom.
Og jeg sitter også og lurer på om Hustvedt har brukt seg selv i boken. Karakteren Violet Blom er skremmende lik henne, og som henne selv er hun norskættet, gift med en kunstner fra Brooklyn og beholdt sitt pikenamn. Jeg gleder meg til å lese flere bøker av denne forfatteren og hennes ektemann Paul Auster.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Tor Arne DahlRune U. FurbergAlice NordliAnn ChristinLeseberta_23BertysiljehusmorStig TBjørn SturødMonica CarlsenInger-LiseGrete AmundsenKjell F TislevollTorill RevheimLisbeth Marie UvaagMarianne MHilde VrangsagenWilliam BillisonSraDevoralibrosBeathe ArnesenReidun SvensliMarit AamdalTor-Arne JensenNora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten Lund