Vi er vant til å tenke på Sør som det varme, eksotiske, litt skumle. Men i Australia er det i nord du finner det hete, mørke, fremmede. Rett innenfor Great Barrier Reef finnes det samfunn man aldri hører om i turistreklamene. På ett av dem, Palm Island, ble en aboriginsk mann funnet død i politiets varetektscelle i 2004. Han var arrestert for å skjelle ut en lokal politimann, og ble funnet med skader som om han hadde vært i en alvorlig bilulykke. Hva skjedde egentlig, hvem var disse mennene og hvilke historier gjemmer seg bak? Høye mann følger den unike rettsaken mot politimannen, samtidig som den forteller historien om en grusom fortid og en urovekkende og underkommunisert del av dagens Australia. Dette er fagboka på sitt beste; et viktig tema og så godt skrevet at jeg kjente sollyset gløde mot ansiktet. Det har kommet bra krim fra Australia de siste årene, men denne historien fra virkeligheten fengslet meg mer enn dem alle!

Fra min bokprat om denne boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Denne boka føler jeg på en måte at jeg har lest før, tematikken, resultatet. Bare fra andre verdensdeler med et annet urfolk. Gode beskrivelser av historie og miljø trekker opp, men ellers synes jeg ikke den var spennende, men veldig forutsigbar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lenkar, hvilke andre bøker i samme sjanger kan du evt anbefale? Jeg har en personlig interesse for Australia, sikkert mye derfor jeg fengsles sånn av bøker som beskriver skyggesidene av dette landet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men du er vel klar over at dette er en sann historie fra ende til annen, og at det nå er blitt laget en film av boken. Jeg var veldig fascinert og følte at jeg fikk vite mye om aboriginene som jeg nok hadde et visst kjennskap til, men her følte jeg at jeg fikk en veldig god innføring i deres problemer. Det som er så fælt er at dette skjer i dag i Australia!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En fantastisk bok, grusom og informativ. Dette er fra det virkelige liv i Nord-Australia, hvordan aboriginere blir behandlet den dag i dag! Les boka og her er litt om forfatteren og hennes research. Se videoene her: http://www.penguin.com.au/thetallman/ Jeg gir denne boka en sekser! Jeg kommer aldri til å glemme den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

RisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyemgeIngunn SLilleviTurid KjendliePiippokattaStig TPirelliAnne-Stine Ruud HusevågTine SundalKirsten LundLailaMarteAmanda ATanteMamieElinBeReadninggirl30FarfalleEllen E. MartolJulie StensethBeathe SolbergMonica CarlsenRandiAHege H.siljehusmorTheaflaTore HalsaTone SundlandConnieOda Marie HMarianne  SkageBjørg L.Daffy EnglundalpakkaMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KLene Andresen