Ei herlig, herlig bok som har fått blandete anmeldelser,- men jeg liker hennes måte å skrive på! Liker refleksjonene og tankespinnet rundt det å feriere eller bo på ei øy!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 5 svar.

For én som er født i Kragerø - og som har vært der hver eneste sommer hele livet, og i tillegg er omtrent på Tove Nilsens alder - må jeg si at denne boka traff meg temmelig godt. Jeg har også vært i noen av hennes fotspor på Kreta for 30+ år siden. Eller - kanskje jeg til og med var der før henne?

Hun skriver hverdagslig og stillferdig, men har ord og setninger på plass.

Anbefales, men les sa-a-akte!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En nydelig bok full av kloke og gode betraktninger om livet, mennesker og rariteter man støter på. Dette er ikke en roman, men Nilsens erindringer og betraktninger om det å være sulten på livet og det å være nysgjerrig og la seg begeistre av livets små og store rariteter. Men hun byr også på mer alvorstunge betraktninger. Alle kloke betraktninger om livet. En inspirerende bok som minnet meg på at livet er da så mye mer enn den daglige, søvnige tralten, og som minnet meg på hva reiser til andre steder og land gjør med oss!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Enig! Dette var en bok med mange fine refleksjoner og tanker. Det er godt å lese om forfatterens inderlige tilknytning til Kreta og Skåtøy. En fin blanding av følelser, glede og sårhet samt artige karakteristikker av øyboerne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg likte også denne boken godt og synes de små historiene om fastboende var veldig fasinerende men samtidig gjenkjennende. Eneste jeg kunne ønske var annerledes er formen. Jeg tror jeg hadde satt mer pris på boken hvis den var en novellesamling - følte den ble litt rotete.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veldig enig med deg LindaB, ad novellesamling. Jeg forventer av en roman at den "henger sammen", det syntes jeg ikke denne boka gjorde. Så jeg endte vel opp med å lese kapitlene som om de var noveller...

Så for meg så ble ikke boka den store, nettopp av den grunn; at boka er springende og ikke fremstår som en helhet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokatta