Etter at sognepresten i Toboso,fader Quijote, på merkelig vis har blitt forfremmet til monsignor, drar han på ferie sammen med den avsatte borgermesteren, Enrique Zancas, i prestens gamle bil, Rocinante. Det blir en fornøyelig reise gjennom Spania hvor de opplever mange eventyr og har originale diskusjoner om religion og etikk - den ene har et teologisk utgangspunkt og den andre et marxistisk. Og selvfølgelig er det en del referanser til verket om prestens navnebror...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Midt i blinken for min lesesmak og humor! Denne kjem eg nok til å lese fleire gonger!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En herlig bok om tro og tvil, med masse humor og varme. Graham Greene skriver så godt at selv jeg med min presteskrekk tar fader Quijotes parti uten forbehold. Når man kjenner Servantes' Don Quijote blir dette usedvanlig vittig å lese.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Er det noen forutsetning å ha lest dQ (som jeg ikke har noen planer om) for å ha noe utbytte av denne?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er vel ingen forutsetning, men jeg vil påstå at det er en voldsom berikelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja dette er ei bok jeg vet jeg kommer til å lese flere ganger. Morsom, til ettertanke og med noen fiffige referanser til originalverket - tror jammen ikke det blir lenge til jeg unner meg en repetisjon ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En fornøyelig historie, og en rørende skildring av toleranse, vennskap og solidaritet på tvers av ståsted og livsanskuelse!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er lenge siden jeg leste denne - og nå som vi nærmer oss slutten på samlesingen av Cervantes' Don Quijote, så minner du meg om at Graham Greenes parafrase bør leses på nytt snart. Jeg husker at jeg likte den, men tror absolutt at jeg vil få enda mer ut av den nå!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne boka har jeg også. Jeg har sett at du har holdt på med den, og tenkte at jeg ville vente til du var ferdig i håp at du skrev noe om den før jeg går i gang.

Nå har du gjordt det, så nå rykker den ett hakk opp i lesebunken min, og den er høy altså:)
Takk til deg Bjørg L :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kom over denne på Fretex på lørdag, og ble fristet til å kjøpe den. Humoren traff meg godt, så jeg kan absolutt anbefale boka. Håper du ikke blir skuffet :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En artig bok, og morro å lese den nå som jeg er ferdig med boka om den "virkelige" Don Quijote.
En herlig og varm fortelling med to tilårskomne herrer i hovedrollene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er midt ( dvs vel 200 s) inne den virkelige don Quijote + les også eit forklarande essay om boka. Kanskje kan denne vere flott som "kremtoppen" på leseprosjektet mitt? Ei bok eg bør ønske meg,rett og slett?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Var jeg deg vil jeg vente med å lese den til du er ferdig med prosjektet ditt.
I denne boka får du liksom en liten oppsummering av hva som skjedde, derfor er mitt råd å vente til du er ferdig med mursteinsboka.
Jeg gjenkjente hendelser og humret litt med meg selv når jeg las om Monsignor Quijote, og de mange situasjonene de to karene kommer ut for.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tipset! Skal legge den til på ønskelista til Etter årets prosjekt! Reknar med at eg treng eit par veker....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

AvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAud Merete RambølThomas Heie H.