Nok en stor bok av Mankell. Denne gangen tar han oss med tilbake til begynnelsen av 1900 tallet. Vi befinner oss i den portugisiske kolonien Mosambik. En dyp og gripende innlevelse av kolonialismen virkninger. De hvites nedsettede oppførsel mot de mørke. Frykten hos dem begge. De prostituertes kamp for tilværelsen. En sterk 5er.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 2 svar.

[ Slettet av bruker ]

Helt enig med deg, Mankell er en glimrende historieforteller og jeg synes han mestrer denne sjangeren vel så bra som krim. Her blander han virkelige hendelser med antagelser og diktning og det er underholdende og bra skrevet. Det er også sterkt å lese om hvordan de hvite tar seg til rette i Afrika og behandler de innfødte respekløst og krenkende, heldigvis finners det unntak. Mankells kjennskap og respekt for Afrika og dets innbyggere merkes når man leser. Anbefales:-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa