Jeg likte også denne boka.

Boka portretterer to kvinner; en forfatter og hennes husholderske. Begge er godt skildret, og særlig husholdersken trer fram som en sammensatt kvinne; en despot med et hjerte av gull? Mellom de to utvikler det seg en sta maktkamp, men også vennskap og tillit. Boka handler mye om skam og skyld.

Jeg synes boka er kompleks, til tider litt vanskelig, og jeg føler jeg ikke ble helt ferdig med den. Egentlig har jeg lyst til å begynne på nytt med en gang.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Ja, boka er ikkje lett, eg lurer også på om omsetjinga er så god? Veldig mange omstendelege setningar... men absolutt verdt å lesa alt i alt. Vi skal diskutere ho i lesesirkel neste veke, og det er eg litt spent på.. Eg har sett filmen, engelsk, men Helen Mirren, eg elskar vanlegvis henne, men ho passar ikkje her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig, det er ei bok som surrer rundt i hodet lenge etter at man er ferdig med den. Jeg kastet meg over hennes to andre oversatte bøker - "Rådyret" og "Pilatus" med en gang etterpå. Også de nøt jeg over flere dager, selv om de ikke var tykke. De når ikke opp til "Døren", men de er absolutt verdt å lese.

Håper flere av Szabó blir oversatt snart :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

LailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethHarald KIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAvaAud Merete RambølThomas Heie H.