Dette er den andre boka i Tora-triologien. Les for all del den første "Huset med den blinde glassveranda" først. Det er spesielt for meg å lese disse bøkene, for Wassmo har vokst opp på Skogsøya utenfor Myre i Vesterålen. Jeg var der for å spille på Trillebåra Festival i 2010, og det er ikke vanskelig å kjenne igjen øya i disse bøkene. Det gjør historiene enda mer virkelighetsnære.

Wassmo er virkelig en av de aller beste norske forfatterne noensinne. Jeg reagerer litt på noe som står på omslaget av denne utgaven. Det er et sitat fra Halfdan Freihow, Morgenbladet "Hun skriver glitrende for sin tid". Om han mener at Wassmo skriver glitrende fra sin tid og oppvekst, er jeg helt enig. Men det høres mer ut som han mener, "til å være så gammel" eller noe. Og det blir helt feil for meg. Det er nettopp det som er kjennetegnet på Wassmos forfatterskap. Hun skriver om det universelt menneskelige. Noe som gjør at bøkene hennes er relevante utenfor begrensninger som populært, aktuelt eller in. Har du ikke lest Wassmo før, er det på tide å begynne. Jeg gleder meg til å lese nr. 3 i Tora-triologien. Andre bøker jeg anbefaler av henne er: "Et glass melk, takk" og "Hundre år".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Tor Arne DahlLeseaaseHildMarit MogstadBoktimmyAud- HelenNina M. Haugan FinnsonJulie StensethEmilieskellinoronilleReadninggirl20Astrid Terese Bjorland SkjeggerudElin LuråsErikGroHeidiBjørn SturødGalateaCaroline Ekornes JohannessenRonnyBertyAtmanLailaLilleviIngrid BrunmgeIdaLibraritas vThina NordtveitHildaElin SkjerengCtinaAjiniakraLeselindagretemorDolly DuckBeathe SolbergAnne Berit GrønbechtuhamreIngunn S