Skulle ønske jeg hadde lest bøkene her før jeg så filmene. Utrolig bra, synd spenningsmomentet var borte for meg :) Da er det bare å hive seg på resten av anne Rice's bøker!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Jeg anger veldig på at jeg ikke leste disse vampyrbøkene før jeg leste noen andre. Jeg tvang meg gjennom den første i ren trass (så filmen etterpå - like skuffet over den.) Jeg ga opp midt i bok 2, som handler om Lestat. Mannen er jo bare en drittsekk. Lestat altså.

Jeg klarer bare ikke å leve meg inn i måten Anne Rice skriver. Fryktelig skuffet over disse bøkene siden de vistnok skal være vampyrbøkene over alle.

Så, mitt spørsmål blir da: Hva likte du så godt når du leste denne boken/disse bøkene?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ble også skuffet av samme grunn som deg. Og jeg som hadde de forventningene. I tillegg fikk jeg bare tak i den på engelsk, og måtte slå opp annet hvert ord samtidig som jeg iherdig prøvde og leve meg inn. Og jeg er til og med rimelig god i engelsk. Men her var det utrolig mange ord jeg aldri hadde vært borti før. Slitsomt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lærepengen vår får vel være at vi ikke må ha så høye forvnetninger;) Jeg skal uansett prøve meg på bok 2 igjen, snart. Selv om jeg sovnet av kjedsomhet flere ganger første gang jeg forsøkte.

MÅ jo bare finne ut hvorfor alle digger den trilogien!

Et tips når du leser engelsk: Ikke slå opp ord du ikke forstår. Du skjønner sammenhengen (og betydningen av ordet) uansett etterhvert som ordet brukes flere ganger og i andre sammenhenger. Selv ord som er oppdiktede/slang osv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er jo ikke en trilogi da.... I følge hjemmesiden hennes så består The Vampire Chronicles av 10 bøker. Jeg har foreløbig lest de 3 første og de to første har jeg lest både på norsk og engelsk. Synes de er veldig gode.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker historiene godt. Vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det. Jeg kan egentlig ikke sammenligne disse bøkene med de andre vampyrbøkene jeg leser og liker godt. Mens serier som Twilight og Black dagger brotherhood for meg dreier seg om kjærlighetshistoriene og forholdene mellom jenta og vampyren. Dreier det i Anne Rice sine bøker om et interessant liv. Som tilfeldigvis har vært veldig lagt. Knotete forklart dette ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for svar. Tror jeg skjønner hva du mener. Jeg har virkelig forsøkt å like de bøkene. Mulig jeg bare måtte ha en lang pause. Og, en annen innfallsvinkel.

Tror jeg savner en rød tråd i historien, det er noe ulogisk over å leve flere hundre år uten noe mål og mening med livet sitt. I motsetning til Anne Rice sin trilogi kommer dette klart fram BDB og Twilighserien.

De lange livsløpene er bare facinerende! Flott for de av oss som liker historie. ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå har ikke jeg lest hele boka ennå (har vel lest en tredjedel sålangt), men jeg synes da virkelig Louis er preget av akkurat det du nevner. Fordi han lever så lenge, blir livet på en måte meningsløst og pregløst. Omgivelsene hans er veldig uklare, og det er åpenbart at han mistrives utrolig mye. Måten han beskriver (eller ikke evner å beskrive) omgivelsene og mindre hendelser i livet sitt, får meg til å tenke på en som er deprimert og livstrett. Jeg synes det beskriver godt hvordan det er å leve evig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg likte ikke "En Vampyrs Bekjennelser." Mye av grunnen er at jeg så filmen først, og fordi jeg ikke likte Louis i noen av dem. Derimot like jeg bok nummer to, mest fordi det var en glede å lese om en så stor drittsekk som Lestat kan være

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok,jeg har lest omtrent rubbel og rake av Anne Rice,så er en stor fan.Grunnen til at jeg likte de såpass godt er jo at hun forteller på en helt unik måte,her er det ikke noe om kliss a la Twilight,bøkene har en mye større råskap. Det er utgitt omtrent en ti bøker i vampyrserien,ja. Men det er utgitt en ytterligere serie med "The witching hour"eller noe sånt,men da falt jeg av hesten.;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaritaolineAvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAud Merete Rambøl