Atticus kommer høyt opp på lista mi over folk som er verdt ei bok. Boka er et mesterverk, og perspektivet likeså; barnet som gradvis får ta del i voksenverdenens logikk, mens den eldre broren alltid ligger noen skritt foran.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 5 svar.

En unik bok. Filmen, med Gregory Peck som Atticus Finch, er heller ikke verst!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Åh - dette var virkelig en usedvanlig god bok, og jeg er helt enig i at Atticus stiller i en klasse for seg. Det gjør jo forsåvidt Småen også.

Det er leit for oss at Harper Lee valgte å ikke skrive flere bøker. Jeg leste et sted at hun ved en av sine sjeldne uttalelser hadde gitt to grunner: For det første orket hun ikke alt oppstyret og oppmerksomheten rundt en bokutgivelse igjen. For det andre hadde hun sagt det hun hadde og si, og ville ikke skrive det på nytt.

Jeg er i hvert fall takknemlig for at denne ene fant frem til meg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Blant sanne gentlemen i litteraturen står Atticus Finch øverst på lista!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg satt i Paris for sånn hundre år siden uten noe å lese på. Jeg var akkurat ferdig med "Historien om San Michele" på fransk, SÅ desperat var jeg for lesestoff. "Mockingbird" sto i sjæfens bokhylle, men jeg hadde bare ikke lyst på slik kjedelig lektyre akkurat nå. Men som sagt, man var desperat, og en kveld tok jeg boken ut og bestemte meg for å tvinge meg igjennom den. Etter et par sider var jeg borte for denne verden, boken var jo bare helt fantasktisk. Og hvem av oss kjente vel ikke oss selv igjen da Calpurnia skysset ungene ut av kjøkkenet og "God had given me more on my plate than I could digest. I'll go down to the pond and drown myself, and then they will all be sorry." Jeg kjøpte boken senere for å ha den i min egen samling, og nå og da tar jeg den frem igjen for å vandre gjenom Lee Harper's barndom og samtidig minnes min egen.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Takknemlig er et godt ord for denne leseropplevelsen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeStig TAvaCarine OlsrødKirsten LundReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  Skage