Jeg elsket denne boka jeg! Ser at mange her inne har vært svært kritiske, blitt kvalme av språket, irritert av alle bok-referansene, satt spørsmålstegn ved at lesing beskrives som viktigere enn virkeligheten.

Jeg kjenner meg veldig igjen i hovedpersonens leserglede, hvor viktig biblioteket har vært i barndommen, alle stedene man har vært, menneskene man har møtt i bøkene. Jeg identifiserte meg rett og slett veldig med Norman, og jeg synes tanken på at lesingen liksom skal ha forandret hjernen hans er fascinerende. Alle referansene til bøker synes jeg bare er inspirerende. Hadde lest mange av dem, men ikke på langt nær alle, og får nesten lyst til å skrive ned alle titlene for å legge dem til i leselista. Jeg blir imponert over all kunnskapen om mange ting, og det får meg til å ønske at jeg også kunne mer om mye i stedet for mye om bittelitt.

Jeg har alltid likt Kjærstads bøker, både språket og oppbygningen med alle digresjonene. Jeg liker også at hovedpersonene alltid er veldig spesielle (har spesielle "evner") og vellykkede. De inspirerer meg. Alltid.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Det er 7 år siden jeg leste denne, men nå først omtaler jeg den. Nå vet jeg hva Normans område er - romanen er en vakker hyllest til litteraturen og det å lese.
Etter min mening er dette Kjærstads beste roman (eller kanskje det er Berge? To helt ulike romaner)
Mer om denne i Reading Randi

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte også denne boken godt. Fint å se Kjærstad tilbake i godt slag, etter "Jeg er brødrene Walker", som for meg var en liten nedtur. Normans område var inspirerende lesnig, og for meg fungerte språket og ikke minst de mange bildene Kjærstad tegner.

Forfatteren trekker opp diskusjonen er lesing en omfavnelse og utvikling av verden eller en flukt fra den? Hvem vet......

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne plukket jeg opp på biblioteket, heldigvis uten at jeg hadde lest de negative kommentarene her inne :-).

Enig med deg; ei herlig bok og jeg fant fort ut at boka måtte leses laangsomt. For å få med meg hvert eneste ord, mening og uttrykk. Gruble litt over setningene, si de om igjen inni meg, - "høre" ord for ord.

I starten irriterte jeg meg litt over alle parantesene, men det forsvant etterhvert. Henvisningene til bøkene var bare et pluss. Noen av bøkene har jeg lest, andre er jeg blitt nysgjerrig på.

Og whisky'en Bruichladdich Waves er skrevet opp på handlelista og er tenkt som gave til mannen. Den er jo bare nødt til å falle i smak :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Whiskyen var gått ut av produksjon, men jeg fant en annen "Bruichladdich". Mottakeren ble fornøyd:-)

Det hender jeg sjekker opp ulike referanser i bøker; om hendelser som blir referert virkelig har skjedd, steder og personer som omtales osv, men det er første gang jeg har sjekket opp et whiskymerke:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig i at referansene til bøker inspirerende. Jeg får lyst til å lese mange av bøkene, da tror jeg Kjærstad har oppnådd noe av det han vil med boka. Men hovedtesen om at lesing er viktigere enn selve livet er kanskje litt drøy?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for innlegg! Boka ligger i bunka over bøker som skal leses og jeg har gledet meg lenge til å ta fatt på den, men jeg må innrømme at jeg ble litt påvirket av alle de negative oppfatningene om boka her inne og skjøv den litt lenger bakover i bok-køen min, men takket være innlegget ditt rykket den nettopp fram igjen mange plasser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Stig TKirsten LundBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin LotheCecilie