Det var kanskje litt usmakelig å lese denne boka så tett opptil 22. juli, men den stod nå på leselista mi etter alle disse årene i bokhylla...

Battle Royale handler om en klasse ungdomsskoleelever som blir bortført til en øy med et oppdrag om å drepe hverandre til det kun er én igjen. Hun eller han blir kåret til vinner av det oppfunnede landet som minner mistenkelig mye om Nord-Korea. Hver og en blir utstyrt med hvert sitt våpen, og dermed er det bare å sette i gang.

Noen av elevene følger vi gjennom hele prosessen (de holder altså ut en stund), mens andre dør etter kort tids følge. Det er over 40 elever, så det er en en ganske lang bok og mange skjebner. Noen er triste, andre er fine. Noen får min sympati, andre ikke.

På en måte kan man si det er to slutter, hvorav den ene er lite tilfredsstillende.

Jeg synes det var en spennende og interessant bok, med et ganske facinerende plot. Desverre minnet det fryktelig mye om hendelsene på Utøya, som nettopp hadde skjedd da jeg begynte på boka. Det gjorde det ekstra vondt og ubehagelig å lese beskrivelser og detaljer av elever som ble skutt og drept. Noe som gjorde det vanskelig å følge med i boka var at det var veldig mange elever, og disse hadde selvfølgelig asiatiske navn. Mange av de var veldig like, og jeg kunne ikke vite bare av navnet om det var snakk om en gutt eller jente. Bakerst i boka var det en liste over navn og nummer på alle elevene, som skulle fungere som et slags hjelpemiddel, men jeg var ikke så flink til å kikke over listen underveis. Dessuten synes jeg ikke det hjalp noe særlig.

Battle Royale er som en actionfilm i bokform (den er forresten filmatisert også), og det var litt interessant å lese denne type litteratur. Alt i alt synes jeg det var en bra og interessant bok!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg leste Battle Royale for lenge siden (og likte den), men har aldri tenkt på den i forhold til Utøya. Men jeg tror det du sier stemmer ganske godt og det var nok litt sånn det var å være på øya også. Men man kan jo bare forestille seg.

Når det gjelder Japanske navn hadde jeg heldigvis ikke så store problemer med det, ettersom jeg har sett mye Japansk film og lest mye Japansk litteratur! Men skjønner veldig godt at det blir forvirrende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tine SundalPer LundTonjeHilde H HelsethTore HalsaTorill RevheimDemeterHarald KJulie StensethGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundKirsten LundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaFrode TangenPernille GrimelandBerit RLars MæhlumLailaNina SolåsLene AndresenIngunn SDolly DuckHanne Kvernmo RyeKaramasov11RufsetufsaSynnøve H HoelaRmaNdA Bais