Dette var min første erfaring med Ari Behn som forfatter, og det var også mitt første møte med den litterære formen jeg har skjønt kalles kortprosa. Jeg hadde imidlertid registrert at Talent for lykke har fått meget gode kritikker, og det gjorde meg nysgjerrig.

Forundringen min var derfor stor etterhvert som jeg leste meg gjennom denne meget korte boken, og jeg sitter igjen og lurer på hva det er jeg ikke skjønner. For jeg må innrømme at disse svært korte tekstene sa meg svært lite. Noen få traff dog i en viss grad noe i meg (uten på noen måte å etterlate varige spor) - det gjelder Alt blir som før, Postkort fra Nilen, Mamma og pappa samt Talent for lykke. Utover disse, så er tekstene ganske intetsigende for meg, og jeg skulle gjerne visst hva Behn selv ønsker å formidle med dem.

Det skal imidlertid bli interessant å diskutere boken i boksirkelen neste gang og høre om andre opplever at tekstene taler til dem i en helt annen grad enn meg. Fra meg blir det kun en treer til denne.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Må si jeg ble nysgjerrig. Har aldri lest noe av Behn. Får se om jeg gidder...Du får gi oss en tilbakemelding fra diskusjonen i lesesirkelen, Heidi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du kan jo låne boken på biblioteket så du slipper å betale rundt 300 kroner for den. Det føltes nemlig litt som en blodpris da det virkelig står veldig lite i den. På den annen side så går det jo veldig fort å få et inntrykk av Ari Behn som forfatter - selv når man legger inn tid til litt tankevirksomhet etter hver lille tekst :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dete er også mi første bok av Ari Behn. Er einig med di vurdering av boka. Eg las boka fortløpande, noko som ikkje var så lurt. Kvar novelle krev nok noko filosofering i etterkant. Her får ein fragment av historier og må tenkje seg "kjøtet på beina" sjølv. Ikkje alltid like lett.... I grunnen likar eg best å få servert historier ferdig-tenkte og -skrivne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig enig med deg der. Det er helt greit å skulle tenke litt selv, men her var teksten så knapp at det neimen ikke var så greit å skulle fylle ut den manglende historien. Jeg liker nok også best å få historiene litt mer ferdige :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Karin BergDemeterTine SundalSigrid Blytt TøsdalJohn LarsenTor Arne DahlRune U. FurbergAlice NordliAnn ChristinLeseberta_23BertysiljehusmorStig TBjørn SturødMonica CarlsenInger-LiseGrete AmundsenKjell F TislevollTorill RevheimLisbeth Marie UvaagMarianne MHilde VrangsagenWilliam BillisonSraDevoralibrosBeathe ArnesenReidun SvensliMarit AamdalTor-Arne JensenNora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilEva