Snedig liten bok, dette! Skrevet for ungdom, men like lesbar for voksne. Meløy skriver med både humor og selvironi, som når hun på første side forteller at "eg er faen ikkje god", der hun sitter på ferie i Thailand og tenker på sin kommende klimabok.

Både naturvitenskapen og politikken er med her. På dette feltet låner forfatteren det meste fra andre. Klimaprofessor Helge Drange gir god hjelp til å forstå fysikken, på en forbilledlig enkel måte. Når det gjelder politikk og økonomi, henter hun en god del fra det jeg holder for å være den desidert beste klimaboka på norsk, Frode Fanebusts "Selvbedraget". Men ikke mer enn at hennes tekst står støtt på egne ben - særlig fordi hun har mye interessant å si om forfatteren/journalisten/formidlerens rolle.

Boka er på nynorsk. Ikke la det skremme deg, om du ikke er blant dem som normalt velger dette. Meløy skriver så godt (og "muntlig") at det godt kan få deg til å revurdere også den holdingen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tone HTone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild Sritaoline