Visst er dette en bok med stor underholdningsfaktor. Karin Alvtegen skildrer menneskene og tankene deres godt. Men hvordan er det med persongalleriet her? Alle personene er ordentlige stereotyper. Vi møter den middelaldrende, slitne og bekymrete fraskilte mora, den livstrøtte mange-millonæren, den selvrettferdige sladrekjerringa og bygdeoriginalen som i virkelighet bærer på mer visdom enn alle de andre. Jeg likte best første halvdel av boka. Så langt kjente man ikke alle sidene ved personene, og det lå litt spenning i hvordan de ville opptre i møtet med hverandre. Men etter hvert glir handlinga over i det klisjéaktige og forutsigbare - med en lykkelig slutt der de snille får sin belønning og den "slemme" får sin bitre lærepenge. Likevel, jeg kan ikke stikke under en stol at det var en bok jeg tross alt koste meg med. Og jeg vil ikke nøle med å anbefale den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg har nettopp avsluttet boka. Likte den svært godt. Ikke enig i at den er klisjéaktig, jeg synes hun har gode personkarakteristikker. Eneste jeg syntes var lite troverdig, var enkelte av dialogene. Jeg vil ikke røpe handlingen direkte, men en noe unaturlig dialog syntes jeg feks gjaldt den siste mellom to av de mannlige hovedpersonene. (En taus eneboer snakker neppe plutselig så åpent og nært og detaljert). Det samme gjaldt et kapittel der en sønn fortalte sin mor en hemmelighet, jeg syntes det ble litt kunstig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er enig med deg i at første del var best. Når vi fikk mer kjøtt på beina om personene, ble de mer stereotype.

Men boka er flott allikevel :-) Den er full av gullkorn og visdom, og jeg ser det er lagt ut en lang rekke sitaterfra boka her på bokelskere.no

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig med deg her tuhamre, noe klisjeaktig men er veldig glad for at jeg leste den. "Kosebok". Har tekt jeg skulle lest den en gang til .Jeg er ellers veldig glad i forfatteren og har lest alle hennes bøker , og gleder meg til eventuelle flere hun kommer med.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Interessant, Tilla, at også andre har hatt samme reaksjon som jeg. Man leser en bok og er veldig oppslukt så lenge lesingen pågår. Etterpå oppsummerer man handlingen og ser at den egentlig er ganske klisjeaktig og uoriginal. Men det skal jo være ”en sannsynlig historie”, så da bør den vel heller ikke være så original og enkeltstående. (Uansett, jeg likte boka og ga den terningkast 5.)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Kirsten LundVigdis VoldHarald KEnneaVoidkeeperAnitaØystein LToveJulie StensethLeseberta_23Berit RJ.G. RobertsLibraritas vIngunn SKarin  JensenTine SundalIngeborg GSynnøve H HoelDolly DuckStine AskeTorill Elisabeth RevheimTrygve JakobsentuhamreKay Nilsenkntschjrldingar hIngunn ØvrebøSimen "Boktimmy" IngemundsenHildaknut erikIda SHilde H  HelsethLeselenaLisbeth Kingsrud KvistenrubbelMartinenJan Erik  OlsenMonica CarlsenHeleneIngrid Urdal StøleAnMa