Og jeg - skal jeg gå løs på en tredje lesning av Kristin Lavransdatter?
Første gang som 20-åring, andre gang som 40-åring, og nå vel 60?
Å lese triologien om Kristin Lavransdatter som ung kvinne, og som voksen kvinne med egne barn, ga to vidt forskjellige opplevelser. Lojaliteten og innlevelsen fant ulike innfallsvinkler. Det kaller jeg stor litteratur!

Nå, som eldre kvinne (WHOs definisjon :-)), vil verket gi meg enda en dimensjon ved livet?

Og ja, Line - du bør gi dette verket en ny sjanse!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Ja, kjør på - begge to!

Leser den nå for andre gang selv. Er 25 nå, og liker den utrolig mye bedre enn da jeg var 18. Det er ikke mange årene i mellom for meg da, men de årene har mye å si ser jeg. Forrige gang slet jeg meg igjennom på både godt og vondt, nå nyter jeg historien og berikes av den på en helt annen måte. Og denne gangen er den ikke tung å lese... :)

Ser lett for meg at dette er et verk som vil følge meg videre i livet også, og som vil gi noe nytt for hver gang - alt ettersom hvilken alder man selv er i når man leser det. Akkurat som du skriver, Lillevi.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

LailaMartePiippokattaAmanda ATanteMamieElinBeReadninggirl30FarfalleEllen E. MartolJulie StensethBeathe SolbergMonica CarlsenRandiAHege H.Hanne Kvernmo RyesiljehusmorTheaflaTore HalsaTone SundlandConnieOda Marie HMarianne  SkageBjørg L.Daffy EnglundalpakkaMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KLene AndresenIngeborg GAudhildChristofer GabrielsenAnne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandAlice NordliTine VictoriaAvaTor-Arne JensenRisRosOgKlaging