"Årets forfatter: Tore Renberg: «Pixley Mapogo». Skrev inn Nye Takter-redaksjonen i «Pixley Mapogo». Så godt at vi kunne gjort det selv. Jarle Klepps beundring for denne delen av åndslivet var grenseløs. VGs anmelder hevdet derimot at denne scenen fra Cafe Sara virket «utenpåklistret». Utenpåklistret kan hun være selv".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 25 svar.

Gratulerer til Tore Renberg! det fortjener han. Trodde ingen skulle klare å fange Kongsgårdsjelen som han har gjort i bøkene sine.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Føyer meg i rekken av gratulasjoner. Pixley Mapogo står på ønskelisten min så den blir nok lest i løpet av året.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Deilig at litterære priser gis til dyktige fortellere. Det gir meg ny tro på litteraturnorge. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Må jo gratulere!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gratulerer!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

hmmm...jeg vet det er barnslig, men Tore Renberg er så hypet for tiden at jeg mister litt interessen. Jeg likte Mannen som elsket Yngve veldig godt,men nå klarer jeg ikke fri meg fra følelsen av at han skviser alt han kan ut av suksessen.

I rettferdighetens navn har jeg altså ikke lest Pixley Mapogo -den er sikkert knallbra, og jeg er sikkert en sur gammal kjerring :-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å, du Kristin, du Kristin, vet du hva? Du må gjerne dra meg etter hårene gjennom gjørmehull og tornekratt om du ikke liker bøkene mine, det er en rettferdig sak, men jeg kan ikke like den mistenksomheten du legger for dagen her, og derfor klarer jeg ikke å la være å poste en liten melding, selv om jeg sikkert burde holde hodet kaldt og munnen lukket. Jeg har jobbet i 10 år med samme litterære karakter og univers. Det har vært et maratonløp, det har vært risikabelt, det har vært ekstremt krevende. Du trenger slett ikke lese Pixley Mapogo, eller noen andre bøker jeg har skrevet, om du ikke vil det, men du behøver jo heller ikke sitte og spre dårlig stemning; du har ganske sikkert bedre ting å foreta deg i det herlige året 2010, tigerens år, som akkurat nå har begynt :)

Godt sagt! (16) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

smiler Den fortjente jeg og det skulle bare mangle om du ikke tok til motmæle også :-) La det også være sagt med en gang: jeg liker de av bøkene dine jeg har lest veldig godt - jeg har lest flere av dem, men ikke alle. Enda.

Det var slett ikke meningen å spre dårlig stemning heller, og kanskje var dette feil tråd å komme med en slik kommentar i.

Det jeg egentlig var ute etter, var ikke primært å kritisere DEG (selv om jeg forbeholder meg retten til å være kritisk til bøker og forfattere som diskuteres her inne) Det var mer ment som en kommentar, eller et hjertesukk kanskje, over media og bokbransjen som til stadighet velger å løfte fram noen få forfattere/enkelte bøker i absolutt alle sammenhenger.

Noen ganger blir det rett og slett så mye at jeg får helt avsmak på både bøkene og forfatterne for lang tid framover. Det gikk for eksempel mange år før jeg tok fatt på "Ut og stjæle hester" - som viste seg å være en helt fantastisk bok. Akkurat slik alle hadde sagt. Dette er selvsagt mest mitt problem, det er jeg som går glipp av noe. Men jeg tror ikke det bare jeg som har det slik?

Uansett- jeg ønsker deg et riktig godt 2010, og til lykke med tittelen som "Årets forfatter".

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har forståelse for reaksjonsmønsteret ditt - jeg har jo skrevet opp til flere romaner om folk som vender nesen mot alt som har flyt; og ingen må tro jeg ikke kjenner til disse emosjonene selv: Jeg mener bare de må motarbeides. Et herlig 2010 til deg med!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er ganske enig i det du skriver. Nå har jeg ikke lest en eneste Renberg-bok enda (bare sett film), så det er ikke han det handler om. Men det at en kan bli møkklei noe før en har blitt kjent med forfatteren/musikeren/osv.

Det blir som musikken på P3. Man hører en sang fra et band som helt sikkert lager bra musikk. Men når man hører den samme sangen om og om og om igjen dagen lang, så har man fått nok av hele bandet lenge før man har fått hørt resten av plata. Og siden man allerede er lei lange før man har fått med seg resten, så gidder man heller ikke å få med seg resten. Et lite antiklimaks gitt.

Nå er jeg litt sånn at jeg gleder meg til å ta fatt på bøkene om Yngve om ca ti år, når Renberg forlengst har sagt farvel til denne mannen og funnet opp noen nye, og like fantastiske, personer :)

Uansett, Gratulerer med pris til forfatteren, jeg er egentlig ganske misunnelig på deg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kjenner absolutt igjen den følesen, men det er en følelse jeg prøver å bekjempe. Alle bøker burde få sjansen. Er det en forfatter jeg har god erfaring med fra før, lar jeg ikke media påvirke meg.

(men jeg må jo ærlig talt innrømme at jeg ikke har tørt å prøve meg på Twilight enda. Tenk om jeg liker det!)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

(Twilight er som en ganske god kioskroman, Ina :-) Underholdende nok, men med store svakheter, spesielt språklig. Leste den første boka fordi elevene mine slukte serien, men ble ikke særlig imponert. Mulig det er bedre å lese de på engelsk? Jeg skjønte i hvert fall raskt hvor elevene fikk de klisjeaktige beskrivelsene sine fra. Mye spillende muskler og kastanjebrunt hår Hehe ;-) )

Og: Gratulerer, Tore Renberg! Har ikke lest noe av deg ennå, men det står på lista. Hvilken bok bør jeg starte med?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et morsomt spørsmål å få: Hva skal jeg svare? Mine egne favoritter er Kompani Orheim og Farmor har kabel-tv :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

:-) Takk for svar! Skal sporenstreks holde de av på biblioteket. (burde kanskje kjøpt dem for din skyld, hehe...)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Husk nesespray til Farmor har kabel-tv, jeg gråt så alt tettet seg. Så trist og så godt skrevet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

:) Ville trykket knappen "liker" hvis jeg var på facebook ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Haha. Da vet jeg det. Tror nok ikke det er noe for meg nei(:

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Først og fremst, gratulere så mye til Tore Renberg, det var en hyggelig gest synes jeg. Det kan godt være at pressen ynder å trekke frem sine favoritter, (det gjør vel egentlig alle) og man kan bli lei av å høre om Loe, Petterson, Fosnes Hansen, Ragde eller Knausgård hele tiden. Men er det en som har fått mye bank for sin bok i år er det vel Renberg og Pixley, så å si at han er hypet er en grov skivebom vil jeg påstå. Og du har jo ikke en gang lest boken! Det burde være et minstekrav i alle fall. Men du legger deg rimelig flat her, det skal du ha :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hurra!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gratulerer Tore Renberg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gratulerer til Tore Renberg :-) Syns forøvrig ikke Kristin sprer dårlig stemning, hun skriver jo "jeg vet det er barnslig" - og "er sikkert en sur gammal kjerring". Er vel ikke så uvanlig å få litt vegring mot å lese det man føler "alle andre" leser for øyeblikket? Jeg har kun lest Kompani Orheim, som jeg syns var knallbra, men venter litt med de andre bøkene likevel :) (mest på grunn av dårlig tid)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gratulerer! Eg kosa meg med Mannen som elsket Yngve, og har lese litt av Kompani Orheim (mannen min blei sur for at eg ikkje begynte på Min kamp 1, som eg hetsa han til å kjøpe til meg i julegåve). Med det same Min kamp 1 tek slutt, er det over til Yngve igjen:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tenk så deilig det vil bli å komme tilbake til Kompani Orheim etter å ha kommet seg igjennom Min kamp.... Kompani Orheim er en vakker bok. Min kamp er...en kamp....en kjedelig, kjedelig kamp... Og til deg, Tore Renberg; gratulerer med utnevnelsen, og takk for at du redda romjula mi med Pixley Mapogo. Jarle er mannen min, han:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Harald AndersenDolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun Svensli