Kan jeg bruke sjansen til å si at jeg også har fått den diagnosen, nå i sommer, faktisk - med et par forbehold, fordi det bygget på et diagnostisk intervju, noen nevropsykologisk utredning har jeg ikke vært gjennom ennå - og fordi jeg vet om sider ved meg selv som ikke høres helt autismetypiske ut. Men. Har bare gått med lysten til å nevne det en gang, siden jeg la merke til antallet Aspergerbøker i samlingen din (altså, Marias).

Nå finner ikke jeg så mange skrivefeil, i hvert fall ikke i bøker. Men jeg kjenner meg godt igjen i å ikke like feil sånn mer generelt... når noen argumenterer feil, har feil omgang med fakta, eller for den saks skyld når noe står på feil plass hjemme, da blir det nesten som å støte på en fysisk hindring for meg. (Faktafeil, ja, jeg klarer jo knapt å komme med en påstand uten å komme med forbeholdene også, som i avsnittet over.) - så jeg skjønner den særlige frustrasjonen over skrivefeil.

Og selvfølgelig, en profesjonell publikasjon bør ha ganske få av dem. Jeg tror ikke det går å luke ut alle, vi er rett og slett for flinke til å lese - men det bør være ganske få.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 2 svar.

;-D Egentlig blir dette et svar både til deg og Maria, Martin..

Så bra vi finner hverandre her.. Jeg fikk min diagnose etter utredning i februar, så det er ganske nytt for meg også.

Aspergers kan inneholde trekk som er typiske for autisme, men ikke nødvendigvis, jeg tror nok Maria har bedre kunnskaper enn meg, men etter det jeg skjønner slår Aspergers ganske forskjellig ut på kvinner og menn - eller burde jeg si gutter og jenter, for det er stort sett medfødt.. Bare det at Aspergers ikke ble definert som en publisert studie før i 1994-95, da var jeg i gang med videregående og droppet ut..

I likhet med Maria var jeg nok skoleflink, men jeg kunne ikke forstå hvorfor jeg skulle være det, så jeg ble klovnen, opprøreren og hele tiden motsatte jeg meg å bli satt i bås eller å bli normalisert av andre..

Jeg har senere blitt yrkessjåfør (vogntog) og har full jobb. Visstnok er det et vanlig yrke for mannlige Aspergere.. Maria, fatt mot. En dag dukker den rette arbeidsgiveren opp. Jeg dekket hullene mine med reising, før jeg visste om Aspergers, reising er noe som har falt i god jord i den bransjen jeg er i nå. Jeg er på en måte kjent overalt, for jeg har en ekstremhukommelse når det gjelder vei og trafikk. Men så hadde jeg også hatt samme sjefen i 3 1/2 år da jeg fikk diagnosen og fortalte om den. Jeg har faktisk vunnet respekt hos sjefen de siste månedene! Det hadde jeg aldri trodd.. Jeg naglet han for en feil omtrent på samme tiden som diagnosen kom, og det ser ut til at det sammenfallet var utløsende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Velkommen i klubben Martin :) Tror det er veldig mange av oss her inne :O) Et kjennetegn på mange Aspergere er at de liker å "sette ting i system" og Bokelskere gir en mulighet til å holde orden på og systematisere boksamlingen og leseopplevelsene våre :O) For meg har det økt motivasjonen til å lese, fordi det hjelper meg å holde styr på en liten del av det tankemessige kaoset som bor i meg :) Jeg fikk diagnose via nevropsykologiske undersøkelser i voksen alder etter å ha vært feildiagnostisert. Diagnosen ble inngangsporten til å forstå meg selv, hvorfor jeg alltid hadde vært så annerledes og slitt med ting som virket helt ukomplisert for andre mennesker. Og først da følte jeg at jeg så hvem jeg var, hva som var meg bak alt det rare. Det er også enkelte ting ved meg som ikke er helt autisme-typiske, som at jeg er ganske ekstrovert, men det er lett å glemme at Aspergers ikke er noe en er, men noe en har. En har også sin egen personlighet i tillegg til de nevropsykologiske forstyrrelsene ;-) Så en gruppe med 10 Aspergere er 10 helt forskjellige personer, men som gjerne sliter litt med de samme tingene :)

Kjenner meg igjen i det du sier ang. det å ikke like feil generelt. Tror at Aspergere i tillegg til å være detaljfikserte er veldig opptatt av orden og av rettferdighet. Ihvertfall de Aspergere jeg kjenner er veldig "rett skal være rett"-personer :D Og når ting ikke fungerer i omgivelsene mine, eks. når jeg støter på folk som generaliserer og stigmatiserer eller kverulerer i diskusjoner som ikke er basert på fakta, da må jeg trekke meg unna og stramme mutterne mine. . .Hehe

Koselig at du delte :O)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Sol SkipnesStig TKirsten LundBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin LotheCecilie