Humret en god del over dette essayet. Thure Erik Lund levner ikke det moderne mennesket eller forbrukssamfunnet mye ære. Slaver av teknologier vi tror vi selv har skapt, men som nå styrer oss og språket vårt. Staten som skulle være en motvekt til det globale multinasjonale kapitalistsiske system, er selv gått opp i det for å overleve som institusjon. De gode, nøkterne med evne til askese hylles kun i begravelsestaler osv. Thure Erik Lund kan sikkert tolkes på mange måter, men for meg er han også humorist. Det er mørkt det han skriver, inspirerende fordi det er så originalt og kritisk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg er så enig med deg. TEL sine tekster gjennomsyres av humor, selvfølgelig tydeligst i det ironiske forholdet til det som omgir oss, men også de språklige vendingene, blandingen av høyt og lavt, de merkelige karakterene og de bisarre hendelsene karakterene hans utsettes for, er ren humor. Jeg har sjelden ledd så mye av en bok som første del av Elvestengfolket. Dessuten synes jeg denne pamfletten faktisk er en god forfatterkommentar til eget forfatetrskap, og det er ganske sjeldent.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

HanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHarald KHeidiMads Leonard HolvikElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim BarlaupsiljehusmorHilde Merete GjessingPiippokattaBente NogvaDaffy EnglundMargrethe  HaugenIngunn SVannflaskeLisbeth Marie UvaagMaikenStian B. HopeMarianne AugustaRandiACathrine BoreMorten JensenLeseaaseStine SevilhaugInge KnoffGro-Anita RoenKirsten Lundtommy meyerSynnøve H HoelTonje Sivertsen