Flott historie, likte språkdrakten og plottet. Fikk boken i gave på 62 årsdagen av barnebarn på 16 år. Spennende å bli kjent med en helt ny forfatter for meg.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Jeg var også godt voksen da jeg oppdaget Margaret Skjelbred's forfatterskap. Til tross for alle hennes nydelige romaner mener jeg at hun aldri har fått den anerkjennelsen hun fortjener. Hun har bl.a skrevet 3 små perler av noen bøker som jeg anbefaler deg å lese. Det er: Lerkehjerter, Vildresinn og Alvemål ( en triologi). Gulldronning, perledronning er en utrolig vakker roman, er helt enig i din beskrivelse.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Leste Gulldronning perledronning da den kom ut for endel år siden. Det er virkelig en perle av en bok. Det fine forholdet mellom bestefaren og den lille jenta - som har gitt henne en trygg havn i livet,- til tross for den groteske bakgrunnen som avdekkes etterhvert...

Skjelbred viser på en innsiktsfull måte hvor viktig det er for et utsatt barn å bli sett og tatt vare på. - For det gjør hun jo. til tross for at de forholdene bestefaren tilbyr den lile jenta utenfra sett nok ikke synes helt tilfredsstillende.... DET er jo et viktig poeng i boka syns jeg: At det som ytre sett kan se "feil" ut, likevel kan være den vareste og fineste omsorgsevne.

Må nok få tak i Vildresinn,Lerkehjerter og Alvemål jeg også....

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, de bøkene MÅ du bare lese!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så fantastisk flotte titler!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har trilogien stående i bokhylla, kjøpte den for noen år siden før jeg i det hele tatt hadde lest noe av henne (var nysgjerrig). Så leste jeg Gulldronning, perledronning fordi det var så mange andre lesere som syntes den var fantastisk, og da ble jeg frelst selv også. Nydelig bok og historie!
Jeg skal absolutt lese flere av romanene etterhvert, også trilogien som står og støver ned (godt du minner meg på den), men aller først den nyeste boka som kom nå i høst.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gi meg gjerne en tilbakemelding når du har lest triologien. Du kommer til å elske de tre små bøkene ( tror jeg da). Gleder meg stort til hennes nyeste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er SÅÅÅ enig i alt som er skrevet her! Skjelbred er bare herlig...
Men hjelp meg, hva heter den nye boka?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den heter " Du skal elske lyset".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nu skal bibliotekaren min få noe å gjøre..
Tusen takk skal du ha! Jeg gleder med stort.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så bra! Har akkurat kjøpt den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeStig TAvaCarine OlsrødKirsten LundReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  Skage