Det ble raskt tydelig at ikke alle bidragsyterne er like gode skrivekunstnere, og jeg synes det nærmest er hårreisende at det er mulig å skrive så kjedelig om konspirasjonsteorier som enkelte presterer å gjøre her.. Til tross for svakheter er helhetsinntrykket bra, og det er alltid spennende å sjekke ut hvilke bøker Skepsis velger å utgi.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Boken gir iallfall en glimrende oversikt over verdenskjente forfalskninger som "Zions vises protokoller", og - ikke minst - over deres enorme innvirkning på internasjonal politikk og millioner av menneskeliv, når folk dessverre har festet lit til dem. Min mormor mente at skriftet gav et korrekt inntrykk av jødenes renkespill for å overta verdensherredømmet. Det var tåpelig av henne, siden skriftet for lengst var avslørt som en forfalskning. Men altså: Hun trodde på en ondsinnet fiksjon, og lot seg styre av dette i sine politiske valg, noe som gikk ut over hele familien. Og "Zions vises protokoller" presenteres fremdeles som fakta, blant annet av Hamas, som støttes av Norge. Dette burde UD tatt på alvor - men de velger å overse det.

Det er et STORT minus ved boken at den ikke inneholder noe register. Samme sak og personer går igjen i flere artikler, og da er det tungvint å måtte sitte og lete seg frem til dem.

Men ellers burde den vært pensum på ungdomsskolen. Den er en glimrende demonstrasjon av nødvendigheten av å tenke kritisk.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Bjørg L.Anne Berit GrønbechSilje HvalstadTonesen81Erika NStine SevilhaugTine SundalIngrid Urdal StølemgeNinaandreas h. o.Harald KsvarteperSaraHegeFrank Rosendahl SlettebakkenMyStoryINA TORNESReadninggirl20RandiABjørn SturødGitte FurusethTorAneToveKaroline RøyskattLene AndresenSverreEli HagelundGro-Anita RoenVibekeLibraritas vBabynemiLeseaaseMarit HåverstadIngunn STone Maria JonassenRufsetufsaIdaMarianne  Skage