Hvor mye er egentlig "greit" å betale for bøker på lopemarked? Konvensjonell skjønnlitteratur, hardback og paperback, kokebøker, hobbybøker o.l.

Jeg har vert på endel loppemarkeder og synes det er endel stive priser ute og går. Men kanskje bare det er jeg som synes det... Mener loppis er loppis og bruktbutikk er bruktbutikk...

Hvor mye synes du er greit å betale for bøker på loppis?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 16 svar.

[ Slettet av bruker ]

Husker jeg var på et loppemarked en gang og måtte gi kr. 100,- for boka fordi han som solgte den syntes den var SÅ bra. Det var jo også en måte å prissette boka på tenkte jeg, men ga ham hundrelappen. Og så viste det seg sannelig, den var verdt hver eneste krone. :-))))

Godt sagt! (4) Varsle Svar

haha, dét kaller jeg dedikert bokselger :D

Ble litt nysgjerrig på hvilken bok det var jeg nå :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal være en sann historie skrevet av en munk i Tibet som het Lobsang Rampa (håper navnet er helt riktig :-) ) og bokas tittel er "Det tredje øye". Kultbok mente han som solgte den og som så ut som en tidligere hippi. :-))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et uunngåelig spørsmål her er: HVILKEN bok gjaldt det? (Jeg spør fordi jeg alltid er på jakt etter tips om gode bøker.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå sitter jeg i Spania for øyeblikket og det er noen år siden jeg leste den. Lette febrilsk etter den i flyttinga her for en stund siden. Borte vekk. Ei eldre bok. Selgeren kalte det ei kultbok. En sann historie skrevet av en munk i Tibet og tittelen var "Det tredje øyet" Munkens navn tror jeg var noe slikt som Lobsang Rampa, men er ikke helt sikker. Men finner jeg boka skal den leses en gang til :-))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lobsang Rampa heter Cyril Henry Hoskins f.1910-d.1981 Det tredje øyet utkom 1955 på Engelsk. Norsk 56-57. Han skrev ca 20 bøker og han var en stor bløffmaker. Står mye om han hvis du søker på Google...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Heisan der ! :-) Ja, jeg har hørt litt om at han var en bløffmaker, men men.... Er nå alt bløff da ??? Er medlem av et par ordener selv med en del esoterisk lærdom som man etterhvert erfarer.... Men mulig du har rett.... Jeg må finne den boka og lese den om igjen ! Siden du går så veldig hardt ut mot ham ble jeg enda litt mer nysgjerrig. Skepsis er jo sundt det da... og jeg takker for svaret ditt. :-))


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for svaret. Prøvde å finne boka her på "Bokelskere". Fant riktignok ei bok med tittelen "Det tredje øyet", men det var neppe den samme.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Finner ikke noen norsk utgave jeg heller, men her er i alle fall den engelske.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har begynt å tenke litt på hvem pengene mine går til når jeg kjøper noe på loppemarked. Som oftest handler det om å betale til et skolekorps (eller et veldedig formål, men for eksempelets skyld holder jeg meg til korps-loppemarked her) som skal finansiere driften av korpset frem til neste loppemarked. En gjeng foreldre arbeider gratis med å organisere loppemarkedet, og vi som kjøper noe, bidrar med våre kroner ved å kjøpe ting vi stort sett EGENTLIG ikke har "bruk" for, bare lyst på. Den ekstra tier'n utgjør ikke den helt store forskjellen i lommeboken min, men en ekstra tier fra eller til fra alle som kjøper bøker (eller andre ting) kan i sum utgjøre en stor forskjell for korpset. Så tierne fra meg bidrar til at ungene i lokalmiljøet får muligheten til å lære å spille et instrument og ha det gøy sammen med andre unger, samtidig som jeg får musikk i toget på neste 17. mai... Ikke misforstå, jeg er en hund etter billige bøker - men samtidig har jeg altså begynt å skjele til hvor kjøpesummen ender opp når jeg tar boken min med meg og går videre. Jeg er ikke lenger like ivrig til å prute på korpsets loppis eller Blå Kors' bruktbutikk, som hos "vanlig næringsdrivende" med bruktbøker i hyllene...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Veldig enig med deg... Jeg er heller ikke en pruter, jeg er av typen som liker å stille og rolig sjekke prislappen, og så bestemme meg for om boka (eller hva det nå er) er verdt det.

Husker jeg kjøpte (UT PÅ VIDDENE-ALERT!!) en liten utskåret tre-elefant på stranda på Tenerife for en del år siden. Den var jo en av tusen, men den talte liksom til meg - og selgeren var like ibenholtsvart som elefanten og tjente til livets opphold med å traske ørkesløst rundt på strendene blant solbrente turister og prøve og prakke på dem souvenirer. Jeg betalte det han forlangte - mener det tilsvarte seksti kroner - uten å prute det aller minste. Venninnene mine skrek over seg og mente det var aaaltfor mye. Men hvordan kunne det være for mye? Jeg syntes elefanten var verdt det, selv om jeg sikkert kunne kjøpt den billigere et annet sted. Og så finansierte jeg kanskje dagens lunsj for selgeren, og det var jo en hyggelig bieffekt. Jeg kan egentlig ikke fordra sånne masete selgere, og det er sikkert eneste gang jeg har kjøpt noe på den måten, men hvis jeg forestiller meg at det skulle være MIN jobb - dag etter dag - så unner jeg dem jo et godt salg i blant.

Ja, jeg sa jo at dette var ute på viddene....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mener loppis er loppis og bruktbutikk er bruktbutikk...

Helt enig! Noen loppemarked oppererer med ulike priser på ulike dager. Og jeg synes det er fælt at når man kommer den ene dagen må betale 50kr boka og så dagen etter er det posesalg for 50kr posen(kanskje ti bøker.) Det billigste jeg har betalt var nå i helgen. Da fikk jeg en kjempefin, nesten ny utgave av "den hemmelige hagen" for bare 2kr!!!!! Dem hadde egentlig posesalg for 50kr STOR pose, men jeg fant bare denne ene. Og på et annet loppemarked var det 5 kr boka. Det er gode priser det. Men ellers så synes jeg 15-30kr boka er greit. Men elsker posesalg!!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Posesalg er kuuult! En gang var jeg på et loppemarked som hadde posesalg på bøker (20 kr pr. pose, siste dagen). Kjøpte så mye at jeg kom meg nesten ikke hjem :D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg synes 10-20 kroner per bok er en grei pris for vanlige bøker på loppis. Hvis det er et loppemarked som har sortert bøkene skikkelig, og de slik har lagt til rette for at det skal være enkelt å finne bestemte bøker, som i en bruktbutikk, kan jeg betale litt mer, men dette er det uansett nesten ingen som gjør.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mange loppemarkeder får litt hjelp av en erfaren antikvar til å sette priser på noen av bøkene, og da snakker vi gjerne om bøker av en viss verdi. Akkurat som med andre gjenstander kan det slumpe til å være noe av stor verdi blant loppene. Som gammel loppeselger må jeg si at jeg tror ikke man kan unngå at prisene endrer seg litt fra dag til dag der. Og i min tid var jeg alltid svak for dem som var gode til å forhandle pris...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hilde H HelsethJarmo LarsenSissel ElisabethHarald KIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAvaAud Merete RambølThomas Heie H.Turid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroChristoffer Smedaassiljehusmor