Kan absolutt ikke skjønne hvorfor denne boka blir snakket om som om den var den kjedeligste romanen i verden på ulike, amerikanske high school filmer. Selv elsket jeg den og hatet at den sluttet. Mer, mer, mer!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Jeg forstår det ikke helt - jeg leste den selv for første gang da jeg gikk på videregående, og den beveget meg virkelig. Språklig briljant (men samtidig lettleselig), menneskelig og spennende. Fortellergrepet med å bruke Scout som forteller er genialt. Sett gjennom et barns øyne avkles rasismen som den absurditeten den er. En voksen bok, men kjedelig vil jeg ikke si den er.

"Catcher in the rye", derimot...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig. Jeg har nok ikke sett så mange amerikanske High School-filmer, så jeg ante ikke at den ble sett på som kjedelig. Den er jo tvert imot humrende humoristisk skrevet, trass i det dystre temaet. (Også filmet for leeenge siden med Gregory Peck som Atticus - skulle vært moro å se den igjen og sjekke om den har tålt tidens tann ...)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Enig. Fantastisk roman. Hadde den med mine 8. klassinger i fjor, og de elsket den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er en av de beste bøkene jeg har lest i år! Mulig at den blir mislikt så mye fordi de tvinges til å lese den? Husker jeg mislikte sterkt å bli tvunget til å lese bestemte bøker da jeg gikk på skolen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg må tilstå at jeg ventet i mange år med å lese denne, i den troen at det var en tung, kjedelig bok. Endelig en dag, da jeg ikke hadde noe annet å lese, åpnet jeg den. Og jeg kunne bare ikke legge den fra meg, jeg nøt den fra første side. Og lo meg fillete iblant. Leste den omigjen for en tid siden og var like fascinert.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tror jeg du har veldig rett i Ladybug. Synd at folk skal gjøre motstand mot en slik bok dog.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Julie StensethNinaEgil StangelandAnne Lise JohannessenMangosaft45Bjørg Marit TinholtØystein LHarald KKaren PatriciaLena512SiljeNeda AlaeiLeseaaseTanteMamieMetteElin HuglenBerit REllen E. MartolKathrine HaaheimTorill Elisabeth RevheimIngeborg GsomniferumPiippokattaToveIngunn SBritt ElinRita KathrineIdaMonica CarlsenToneKristin F. JørgensenKarin BergVigdis VoldRufsetufsaTone HStine_JBerit B LieWenche VargasFlettietteJan Erik Olsen