Her er mitt forslag: Lavadelsmannen Don Quijote de la Mancha.

Begrunnelse: Et hode forgiftet av litteratur, han skaper sin egen historie, sin egen litteratur, og lever den, han lider mest sannsynlig av flere sinnsforstyrrelser, han har pengeproblemer, han sliter med kjærligheten, han får regelmessig bank, og han har en god venn/tjener som ikke er allverdens hjelp. Men han gir aldri opp og ser nye muligheter rundt hvert hjørne.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Kanskje ikke så lett å like og bli klok på, men hun har allikevel gjort et sterkt inntrykk og hun lar seg ikke så lett glemme den godeste ANNA KARENINA. En fasinerende kvinne fra litteraturen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Arturo Bandini i "Spør støvet" av John Fante. Arturo Bandini viser flere sider av sin personlighet i sin store drøm om å bli en kjent forfatter: han er hensynsløs og kynisk, men også omsorgsfull og hengiven. Han har dessuten en stor dose sjarmerende selvtillit.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jarle Klepp : Tore Renberg bøkene. Carolin : Maria Gripe Skyggeserien

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke lett dette gitt. Har egentlig flere fascinerende figurer jeg kan nevne, men jeg faller ned på
Dorian Gray.

Han som ønsker å forbli ung for bestandig, det igjen framhever menneskenes overfladiskhet og forfengelighet. Det har på ingen måte gått av moten, det avdekker et nesten identisk speilbilde av dagens holdninger.
En meget god bok og en firgur jeg ikke glemmer, han sitter spikret.
Oscar Wilde tok skjønnhetsidealet på kornet.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ulf Larsen og Pippi Langstrømpe :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvor er Ulf Larsen i fra?

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jack London ser det ut til:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mino i Mengele Zoo. Helt klart.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Åh, det er så mange ... Peer Gynt ... Kristin Lavransdatter ... Johan Nagel ... Rodion Raskolnikov ... Hans Castorp ... tror likevel sånn i farta at jeg faller ned på en sårbar og nesten usynlig figur i det litterære landskapet. Siss fra Isslottet. Hun ga et uutslettelig inntrykk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eli og alle stemmene i hodet hennes: Espen, Emil, Erik og prins Eugen i "En dåre fri" av Beate Grimsrud, kommer i hvert fall høyt på min liste!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ble nesten litt forelsket i Sol Angelica fra Sagaen om Isfolket jeg, men det er jo hundre år siden ^..^ Det må være den fascinerende måten hun ble skildret på; så inderlig, kraftfull og farlig vakker ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Der er jeg veldig enig med deg. Ikke bare med henne heller, selvom hun er en av de fra den serien som sitter mest fast hos meg. Lucifer og Tamlin i samme serien fascinerte meg også noe veldig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bertha Mason fra Jane Eyre. For en dame!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ellen E. MartolKirsten LundPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda AJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit RgretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn S