En måte å se oss nordmenn på som åpnet mine øyne - denne anbefaler jeg til alle!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Hva er høflighet, egentlig? Hva mener vi når vi sier at en person er høflig? (Vennlig? Veloppdragen? Kulturinteressert? Hjelpsom? Glad i naturen? Formell? osv). Er det f.eks. uhøflig av det norske samfunnet å nekte folk å slå sine barn?

I denne boka er begrepet høflighet tolket langt ut over det jeg hadde ventet meg ut fra tittelen. De ulike bidragsyterne velger ulike innfallsvinkler når de beskriver Norge og nordmenn. Mange gir rett og slett bare uttrykk for hva de liker og ikke liker ved tilværelsen i Norge, og da blir høfligheten bare en liten del av det hele.

Boka er nok nyttig for den som ønsker å forstå hvordan innvandrere opplever det norske samfunnet og den norske væremåten. Mange av bidragene er svært interessante, men kvaliteten varierer, fra skolestil til velkomponerte artikler.Noen skriver så "veloppdragent" at det er umulig å forstå om det er ment som ros eller ris. Men eventyret "Om en kurdisk vannmelonen og en norsk potet" av Sükrü Bilgic er glitrende samfunnskritikk med spark i alle retninger!

Vi vil neppe kunne innfri de forventninger innvandrere har til sine nye landsmenn - franskmenn, vietnamesere, japanere, finner og argentinere har høyst ulike oppfatninger av hva som er akseptabel oppførsel. Men vi kan jo forsøke å være litt mer bevisste når vi møter folk med en annen kulturell ballast enn vår egen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Signerer! Jeg anbefaler den også til alle! Jeg E L S K E T denne boken. Den seilet glatt opp på førsteplass på favorittlisten min. Den er svært lærerik, og jeg ser på både meg selv og innvandrer med nye øyne etter å ha lest den.

Novellen Vannmelonen i boken er helt fantastisk. Et mesterverk. Jeg tror det er den beste novellen jeg noen gang har lest.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa