oppskrytt!!!!!!!!!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Noe av det interessante med bokelskere er å registrere hvor forskjellig boksmak vi har. Sitter nå og leser "Frihet" og har kommet til s.357. Jeg liker denne boken veldig godt og lar meg fasinere av familien Berglund og deres brokete og tragikomiske liv. Her er mye alvor og masse humor, man kommer tett, til tider smertelig tett inn på personene i boken. Godt gjort av en forfatter å få så mye ut av denne familierelasjonen. Er virkelig imponert. "Korrigeringer" ligger på vent. Var spent på Franzens forfatterskap, og må ærlig innrømme at han ihvertfall har svart til mine forventninger, så langt..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er godt vi er ulike. Og i dette tilfellet, tror jeg at jeg er en av avvikene, siden han er så populær. :) ang forskjellig smak blir jeg provosert av folk som for eksempel kaller bøker motbydelige uten å ha lest dem. Hvordan kan man dømme en hel boksjanger på omslaget?! Har man ikke hørt "don't jugde a book by its cover"? Nå vet jeg at forlagene bruker mye tid og markedsføringskrefter på at vi skal gjøre akkurat dette, dømme boken på coveret og så kjøpe den. Men vi som lesere kan jo differensiere litt. Alle bøkene med bilde av en dame på eller noe blass natur med en gammel port er jo ikke like! Ellers har jeg oppnådd noe stort i år! Jeg har bestemt meg for at det går ann å legge fra seg en bok man ikke faller pladask for! Frihet la jeg fra meg etter å ha lest over halvparten og den representerer denne banebrytende nye erkjennelsen for meg! :) jippi! Aldri så galt at det ikke er godt for noe!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du er ikke alene, for dette var heller ikke boken for meg. Jeg fullførte den riktignok, men det var mest fordi det er månedens bok i den lesesirkelen jeg med i, og da er det greit å ha vært igjennom hele før den skal diskuteres i neste uke.

Jeg syntes rett og slett at den i lange partier ble veldig kjedelig. Problemer og spenninger innen en familie klarte ikke å interessere meg over så mange sider. Ganske forutsigbart syntes jeg også det hele var, og endelig klarte jeg ikke å engasjere meg i det rent politiske ved boken. Jeg har Korrigeringer stående i bokhyllen, men det skal være rimelig skrapet for andre alternativer hos meg før jeg begynner på den :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg er så enig med deg Heidi. Ja budskapet er viktig, ja jeg kunne finne litt humor, ja språket var greit, men det er ikke nok for meg for at jeg skal synes den er mer enn en god bok. Jeg vet ikke hva mer som skal til for det "lille ekstra" som gjør bøker over gjennomsnittet god, men jeg vet iallefall at hvis ei bok ligger en dag urørt, ja da har den ikke fenget nok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men hvorfor har du gitt den en firer?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ga den firer fordi jeg syntes det var deler av boken som var god. Jeg syntes den var 200 sider for lang og innimellom veldig uinteressant, men så var det andre partier igjen som fenget meg. Jeg vaklet mellom terningkast tre og fire, men endte altså på fire under tvil. For meg er terningkast tre en dårlig karakter, og jeg syntes ikke Frihet fortjente å havne i samme kategori med noen få andre bøker jeg også har gitt tre.

Når det er sagt, så tar jeg ikke disse terningskastene så fryktelig høytidelig. Jeg møter meg selv i døra av og til, og hvis jeg ikke klarer å bestemme meg, lar jeg rett og slett være å gi terningkast.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig og skjønner. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for svar! Det er jo litt godt å ikke være alene. Vi har nok de samme tankene ang Frihet. Glad den ikke var i min lesesirkel. Hihi..

Jeg og en venninne har akkurat startet en egen lesesirkel. Denne gangen skal vi lese bokhandlersken av Gro Dahle. Jeg er litt over halvveis nå, og kan anbefale den i en lesesirkelsammenheng. Kanskje dere får noen gode samtaler om psykisk helse, om deres egne hverdagsbelymringer eller om de menneskene dere kjenner eller omgås som er litt off? Den er et vindu inn i et annet menneskets tanker og psyke. Hun skriver romanen ganske likt som barnebøkene sine. Jeg underholdes, på tross av at det blir mange av de samme tankene igjen og igjen. Empatien velter opp i meg, sammen med frustrasjon og latter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjenner i grunn bare barnebøkene til Gro Dahle, og har ikke lest noen voksenbøker av henne. Ellers er det aldri lett å si hva som blir neste bok hos oss - det blir mye innfallsmetoden. Men nå har vi hatt noen på rad som ikke har vært helt i min smak, så jeg krysser fingrene for et godt, nytt valg nå på torsdag:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg elsker barnebøkene hennes, og det var også grunnen til at jeg valgte denne. :) krysser fingrene for en bedre opplevelse for deg ved neste valg. :) skal følge med på deg og se hva det blir. ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hadde større forventninger til denne jeg også, enn de som ble oppfylt...vi hadde valgt den i vårt Litterære Forum for et år siden...ser jeg har endt opp med "terningkast" 4 på den...heller i underkant. Blogget noen få tanker rundt den

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For et deilig og befriende svar, Line. Å være avviker slik du selv beskriver det, er en god ting. Det blir helt feil hvis en lar seg rive med av allverdens markedsføring og av andres synspunkter, helt kritikkløst. Mange av oss faller nok lett i den fella. Når det er sagt er Frihet" en bok som falt i smak hos meg, mens "Korrigeringer" av samme forfatter falt meg tungt for brystet. Selv om den også er lovprist her inne, la jeg den fra meg etter noen få kapitler. Godt å kunne bestemme selv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er det. Men, det gjør meg vondt å legge fra meg en bok. Synes liksom ikke jeg har gitt den alt før jeg har fullført. Men men.. Det skjer heldigvis svært sjeldent..

Noe av det som er spennende med å være aktiv her inne er å høre alle de ulike tankene rundt bøkene. Takk for at du delte dine.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R